Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Efectele recursului compensatoriu Parlamentarii constănţeni, îngrijoraţi în legătură cu violenţele înregistrate în ultima perioadă

ro

16 Jan, 2019 00:00 1813 Marime text
Parlamentarii constănţeni îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu valul de violenţe înregistrate în ultima perioadă, dar şi în ceea ce priveşte ineficienţa sistemului de reinserţie socială a persoanelor eliberate din penitenciare.
Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu invită românii să renunţe la atitudini ipocrite când vine vorba despre şansele reinserţiei sociale a celor care se eliberează din penitenciare: „Le dai drumul din puşcării. N-au bani, n-au familii, n-au un loc de muncă. Ce te aştepţi să facă?! Să-şi termine liceul la seral? Să ajute bătrânicile să treacă strada? Să fie galanţi şi amabili cu cei din jur? Ştiţi bine răspunsurile! Poţi să-i ţii după gratii oricât, dacă n-ai pus la cale un sistem funcţional de reinserţie socială a lor, vor face ceea ce au mai făcut: vor viola, vor fura, vor ucide. Ştiţi care e problema? Sistemul ală de reinserţie socială costă, presupune oameni pregătiţi şi programe adevărate, nu dosare cu şină unde birocraţii bifează rubricile în care scrie că statul a făcut tot ce trebuia pentru a-i recupera din punct de vedere social, dar, de fapt, n-a făcut nici pe dracu'. Şi bani nu sunt, oameni pregătiţi nici atât. Aşa că, eliberaţi la termen sau prin beneficiile unor legi tâmpite date ba de Prună, ba de Toader, acum şi pentru mulţi ani de acum înainte, tot aşa va fi: violează, fură, ucid, merg la puşcărie, sunt puşi în libertate, apoi se întorc la puşcărie”.
 
La rândul său, deputatul PNL Bogdan Huţucă se arată îngrijorat de faptul că România traversează în ultimele luni un val de violenţe fără precedent în ultimele trei decenii. 
„Într-o scurtă perioadă de timp au avut loc crime, atacuri violente, tâlhării cu violenţă, violuri şi jafuri. Românii trebuie să ştie că toate acestea se întâmplă din cauza recursului compensatoriu susţinut şi votat în Parlament de majoritatea PSD-ALDE în 2017. Tudorel Toader ne spune că nu are nicio vină. Corect, el nu a fost implicat direct, însă el, ca ministru al Justiţiei, avea obligaţia morală de a interveni şi de a-i opri pe Nicolicea, Iordache şi ceilalţi socialişti din Comisia Juridică care au lucrat la această lege. Nu a făcut-o, iar pentru asta este la fel de vinovat ca şi pesediştii şi aldiştii care au votat această lege în Parlament, scoţând în stradă, anticipat, mai bine de 10.000 de persoane condamnate”.
 
Deputatul Stelian Ion, de la USR, a anunţat că a redactat deja legea pentru abrogarea monstruosului recurs compensatoriu şi a depus-o la Parlament.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii