Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După modelul Sibiului, Chiru vrea să transforme Constanţa în capitală culturală europeană (Galerie foto + Documente)

ro

22 May, 2012 00:00 2793 Marime text
chiru-GigiChiru1.jpgChristian Gigi Chiru, candidatul Alianţei pentru Constanţa la mandatul de edil-şef al municipiului Constanţa, şi-a prezentat ieri proiectul „Constanţa, capitală culturală europeană". Evenimentul a avut loc în centrul vechi al oraşului, mai exact chiar în faţa statuii poetului Ovidiu. Alături de Chiru au fost preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, ţărăniştii fiind, de altfel, parte a Alianţei pentru Constanţa, Florin Gheorghe, candidatul PDL la conducerea Consiliului Judeţean, precum şi susţinători de-ai săi.

Despre acest proiect, aspirantul la fotoliul de primar al Constanţei a declarat că nu este un proiect „îngust, de candidat la Primărie", ci reprezintă contribuţia sa „la candidatura Constanţei pentru un loc între primele oraşe ale Europei". „Constanţa are şanse bune să devină Capitala Culturală Europeană, după ce Sibiul, în 2007, a împărţit acest titlu cu Luxemburg, beneficiind de investiţii de peste 150 de milioane de euro, un an întreg de evenimente culturale care au pus oraşul pe harta Europei, o creştere de câteva ori a fluxului de turişti şi mii de noi locuri de muncă", a explicat Chiru. Democrat liberalul a adăugat că oraşul Constanţa are nevoie ca acest proiect să fie implementat cât mai curând, pentru că, „din cauza actualei administraţii locale, oraşul e perceput, la nivel naţional, mai ales ca un oraş al inculturii".

În aceeaşi ordine de idei, Gigi Chiru a anunţat că cele două paliere de susţinere a proiectului sunt: susţinerea din partea liderilor politici, instituţionali şi economici şi apoi din partea cetăţenilor Constanţei. Astfel, începând de ieri, Chiru i-a invitat pe liderii mai mult sau mai puţin formali ai Constanţei să se reunească în ceea ce el a numit un „comitet de iniţiativă", care să pună la punct, în lunile ce urmează, o foaie de parcurs care să reprezinte baza implementării proiectului „Constanţa, capitală culturală europeană".

Realizarea acestei iniţiative ar presupune, susţine candidatul la Primăria Constanţa, investiţii de aproximativ o jumătate de miliard de euro, crearea de noi locuri de muncă, dezvoltarea unei zone metropolitane şi a infrastructurii oraşului, precum şi a judeţului, dar şi reabilitarea Peninsulei şi a Cazinoului, monument în stil Art Nouveau, emblemă arhitecturală a oraşului.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • aurel avasiloae 22 May, 2012 22:55 Domane ajuta ca electoratul constantean sa voteze inteligent si sa scoata din viata politica pe acest Mazare !!