Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După decizia de incompatibilitate dată de ANI Mişcarea Populară Constanţa vrea ca prefectul să verifice situaţia lui Nicuşor Constantinescu

ro

26 Apr, 2013 00:00 1697 Marime text
Recent înfiinţata filială Constanţa a Fundaţiei Mişcarea Populară îi cere prefectului Eugen Bola „să verifice de urgenţă dacă starea de incompatibilitate a lui Nicuşor Constantinescu, evidenţiată de raportul de constatare al Agenţiei Naţionale de Integritate, se menţine şi în prezent şi, în cazul acesta, să aplice neîntârziat legea, procedând la eliberarea din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa a domnului Nicuşor Constantinescu”. Anunţul a fost făcut ieri, prin intermediul unui comunicat de presă.
Mişcarea Populară Constanţa aminteşte că, potrivit comunicatului ANI,  Nicuşor Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 20.06.2008 - 23.03.2009, întrucât a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, cât şi calitatea de reprezentant al judeţului Constanţa în Adunarea Generală a Acţionarilor în cadrul S.C. RAJA S.A. Constanţa, încălcând astfel dispoziţiile art. 87 alin. (1) lit. f) din Legea nr. 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei, cu modificările şi completările ulterioare.
Fundaţia consideră că, în acest context, se impune aplicarea imediată a legii, fapt pentru care solicită reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanţa, Eugen Bola, „să îşi facă datoria de înalt funcţionar public însărcinat cu aplicarea legilor şi să verifice neîntârziat situaţia actuală de fapt, iar în cazul în care starea de incompatibilitate se menţine, să îl demită pe Nicuşor Constantinescu din funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa”.

„E minunat”

Contactat telefonic pentru un punct de vedere, prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, a declarat, în mai multe rânduri: „E minunat!”. Dincolo, însă, de glumă sau de ironie, Bola a menţionat că va vedea ce este de făcut după ce raportul ANI va ajunge la Prefectura Constanţa. Bola a afirmat însă că instituţia pe care o conduce va lua o decizie în sensul verificării situaţiei preşedintelui CJC în funcţie de decizia acestuia din urmă de a ataca sau nu în instanţă raportul ANI.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii