Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:57 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

După ce a pus Guvernul pe jar, Orban a dat o fugă la Constanţa BPN al PNL va adopta criteriile pentru desemnarea candidaţilor pentru funcţia de primar de municipii. Huţucă nu pare interesat de candidatură!

ro

19 May, 2018 00:00 1674 Marime text
Prezent la Constanţa, liderul PNL Ludovic Orban a criticat în termeni duri procesul de absorbţie a fondurilor europene şi a vorbit despre sesizarea depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea.
Preşedintele PNL a spus că guvernele lui Liviu Dragnea sunt vinovate pentru gradul scăzut de absorbţie al fondurilor europene.
„Situaţia este dramatică mai ales din cauza faptului că sumele absorbite reprezintă decontări ale unor proiecte anterioare. Motivul principal pentru care nu sunt accesați banii europeni este reaua voință a Guvernelor lui Dragnea și de fapt reaua voință a lui Dragnea, care nu are niciun interes ca România să se dezvolte”, este de părere președintele liberalilor, Ludovic Orban. La Constanța a fost prezent şi președintele Comisiei pentru Fonduri Europene și Dezvoltare Regională a PNL, Petru Luhan, care a vorbit primarilor din județ și oamenilor de afaceri despre cum pot accesa fondurile europene alocate României în actualul exerciţiu financiar.
 

„Dragnea şi Dăncilă simt cum le fuge pământul de sub picioare”!


În legătură cu plângerea depusă împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a lui Liviu Dragnea, Ludovic Orban a precizat că nu este neapărat ostil ideii de a fi mutată ambasada României de la Tel Aviv şi că a depus reclamaţia în calitate de simplu cetăţean. Orban a subliniat că nu s-a consultat nici cu preşedintele României înainte de depunerea plângerii, ci doar cu câţiva jurişti şi apropiaţi care l-au încurajat să facă sesizarea.
În opinia liderului liberal, întreaga acţiune de pregătire şi elaborare a memorandumului guvernamental în legătură cu iniţiativa mutării ambasadei României din Israel poate avea aspecte penale, el considerând o datorie cetăţenească sesizarea procurorilor.
„Am depus această sesizare în calitate de cetăţean şi am considerat că este o obligaţie morală pentru mine să depun această sesizare. Sesizarea se referă la toate circumstanţele legate de pregătirea, adoptarea, transmiterea către opinia publică a memorandumului privitor la mutarea ambasadei. Am fost, sunt şi voi fi un susţinător al parteneriatului strategic cu SUA. Întotdeauna am acţionat și am pledat pentru relaţii de prietenie cu statul Israel. Am fost, sunt și voi fi un susţinător al statutului României de membru al Uniunii Europene, dar al unui statut de partener loial, responsabil, partener de încredere la nivelul UE, care acţionează în conformitate cu tratatele și în conformitate cu deciziile organismelor UE. Sesizarea mea nu se referă la problema de fond, ci se referă la faptele comise pe parcursul adoptării acestui memorandum”, a subliniat liderul liberal.
 

 „Am o comunicare bună cu preşedintele Huţucă”!

 
Întrebat despre organizaţia PNL Constanţa, preşedintele PNL a vorbit în termeni cordiali despre o comunicare excelentă cu conducerea organizaţiei. Orban a anunţat că PNL îşi propune să câştige primăria Constanţei în 2020. Deocamdată nu se ştie cu ce candidat. În viitorul Birou Permanent Naţional urmează să fie adoptat calendarul, criteriile şi mecanismele pentru desemnarea candidaţilor pentru funcţia de primar pentru municipiile reşedinţă de judeţ. Un set de criterii se vor aplica şi candidaţilor pentru mandatele de aleşi locali de activitatea cărora în prezent Orban şi Huţucă au lăsat să se înţeleagă că nu sunt din cale afară de mulţumiţi.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii