Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dumitru Bădrăgan, alături de unioniştii basarabeni Viitor candidat la Primăria Constanţa, în Hora Unirii, la Iaşi

ro

13 Jul, 2015 00:00 2857 Marime text
Sute de tineri au pornit pe jos, duminica trecută, din Chişinău, luând direcţia Bucureştiului, în mişcarea pe care ei au numit-o „Marşul lui Ştefan cel Mare“. Cu dorinţă în suflet şi în gând, ei au ajuns, ieri, în capitală, pentru a cere unirea Basarabiei cu România. În călătoria lor, care uneşte, în mod simbolic, ambele maluri ale Prutului, tinerii unionişti moldoveni au ajuns, sâmbătă, la Iaşi, fiind întâmpinaţi cu entuziasm de fraţii români. Printre cei care i-au primit cu bucurie s-a aflat şi un politician constănţean. Este vorba despre avocatul constănţean Dumitru Bădrăgan,  preşedintele Partidului România Unită (PRU) - Organizaţia Judeţeană Constanţa, posibil candidat la alegerile locale care vor avea loc anul viitor. El a declarat, cu privire la prezenţa sa alături de unioniştii moldoveni: „Am fost la Iaşi pentru a transmite un mesaj politicienilor - să fie alături de mişcarea românilor“.
 
Dumitru Bădrăgan a fost aspirant, în 2012, la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa din partea Partidului Ecologist Român. De-a lungul timpului, Dumitru Bădrăgan şi-a consolidat imaginea de „avocat anti gaze de şist“ şi de militant pentru protejarea spaţiilor verzi. În prezent, el este preşedintele Partidului România Unită - Organizaţia Judeţeană Constanţa şi, în acelaşi timp, vicepreşedinte la nivel naţional al acestei formaţiuni politice.
 
În semn de susţinere a demersului celor 1.000 de tineri plecaţi pe jos spre capitala tuturor românilor, Bucureşti, ieri, de la ora 14.00, în Piaţa Universităţii, a avut loc o manifestaţie comună. Sute de tineri au plecat apoi împreună spre Palatul Cotroceni, unde au cerut unirea celor două aripi române preşedintelui Klaus Iohannis. Acesta a salutat iniţiativa moldovenilor, însă nu a putut fi prezent la acţiune.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii