Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:00 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Drept la replica al deputatului Antonella Marinescu

ro

14 Jan, 2012 00:00 1642 Marime text
Referitor la articolul din 13 decembrie 2011 „Nicu Bănicioiu şi Antonella Marinescu m-au înfierat cu mândrie proletară", doresc să fac următoarele precizări:
1. În timpul desfăşurării şedinţei Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii, i-am pus domnului prefect două întrebări:
- De ce a emis un ordin de numire în funcţia de primar interimar al municipiului Mangalia pe numele domnului Filimon, iar la scurtă durată şi-a revocat ordinul emiţând un altul, prin care îl numeşte pe domnul Mincă în aceeaşi funcţie?
- Cu ce drept a emis ordin de numire în funcţia de primar interimar, atâta timp cât în Legea 215/2001 - Biblia administraţiei publice locale - cap. III, art. 82 se spune foarte clar că singurul care poate face acest lucru este Consiliul Local?
La aceste întrebări, domnul prefect mi-a răspuns ambiguu, cu „iz politic". Drept urmare, în momentul în care am fost întrebată de domnul Preşedinte al Comisiei dacă mai am întrebări de adresat, răspunsul meu a fost „Nu, deoarece nu am primit răspuns la întrebări, nu văd cum ar putea domnul prefect să mă convingă. Aştept rezultatul subcomisiei de anchetă."
2. Conform DEX, PROLETAR = proletari, -e, adj., s. m. şi f. 1. Adj. Care aparţine proletariatului, privitor la proletariat. 2. S. m. şi f. Cetăţean sărac din Roma antică, ale cărui bunuri nu depăşeau o limită foarte scăzută (prevăzută de lege). 3. S. m. şi f. Muncitor, cu un nivel de viaţă relativ scăzut, care, pentru a-şi câştiga existenţa, îşi vinde forţa de muncă pentru un salariu în general mic. - Din fr. prolétaire.
Analizând definiţia şi gândindu-mă la situaţia actuală din România, am ajuns la concluzia că Guvernul a făcut ca tot mai mulţi români (profesori, medici, angajaţii serviciilor publice etc.) să devină... proletari! Mi se pare absurd ca după 22 de ani de la Revoluţie să-l vad pe domnul prefect făcând trimitere la proletariatul marxist.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii