Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:49 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Din ciclul „Ţara piere şi baba se piaptănă“ Mădălin Voicu vrea „Ziua funcţionarului public“

ro

09 Oct, 2015 00:00 2262 Marime text
În contextul în care condiţiile de lucru şi nivelul de salarizare al funcţionarilor publici continuă să rămână două probleme nerezolvate, unii parlamentari pledează pentru stabilirea datei de 23 iunie ca fiind „Ziua funcţionarului public din România“.
 
Din ciclul „ Ţara piere şi baba se piaptănă“, parlamentarii noştri continuă să ne intrige prin „grijile“ pe care le au. Din păcate, românilor li se demonstrează permanent că priorităţile lor nu corespund, nici pe departe, cu cele ale deputaţilor şi senatorilor pe care i-au trimis în Parlament pentru a le sluji interesele. Cea mai recentă dovadă vine de la 26 de deputaţi şi senatori PSD, PNL şi UDMR, printre care l-am identificat şi pe deputatul Colegiului uninominal nr. 10 din Circumscripţia Electorală nr. 14 Constanţa, social-democratul Mădălin Voicu.
 
Acesta se numără printre susţinătorii unei iniţiative legislative înaintate Senatului zilele acestea, prin care se doreşte completarea Legii nr. 188/19999 privind Statutul funcţionarului public. Dacă vă imaginaţi că demersul are în vedere îmbunătăţirea condiţiilor de muncă sau acordarea unor facilităţi funcţionarilor publici, vă înşelaţi.
 
Parlamentarii vor ca în normativul menţionat să introducă un nou articol cu următorul cuprins: „Ziua de 23 iunie se declară Ziua Funcţionarului Public. Autorităţile administraţiei publice centrale şi locale, instituţiile publice din România sunt autorizate să organizeze acţiuni specifice cu caracter simbolic, prilejuite de acest eveniment“. Potrivit expunerii de motive, se pare că inspiraţia a venit de la o rezoluţie de acum 13 ani a Adunării Generale a Naţiunilor Unite, care a stabilit ziua de 23 iunie ca fiind Ziua Naţiunilor Unite pentru Serviciul Public.
 
Dacă aşa s-au gândit parlamentarii că-i vor atrage de partea lor pe cei peste un milion de funcţionari publici care lucrează în instituţiile administraţiei publice centrale şi locale, cu siguranţă au dat greş.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii