Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

New-entry? Despre (im)probabila candidatură a lui Sebastian Bodu la Primăria Constanţa

ro

31 Jul, 2015 00:00 3410 Marime text
Cursa pentru Primăria municipiului Constanţa se prezintă destul de aglomerată la momentul actual. Sunt vehiculate numele a 12 candidaţi, proveniţi din partide cu tradiţie sau din partiduleţe fără şanse şi fără notorietate. Sunt oameni care fac politică de ani buni sau, din contră, oameni aflaţi la prima „cochetare“ politică, posibili candidaţi care nu ar face faţă unei dezbateri adevărate, unei confruntări autentice. Oricum am privi situaţia, toţi par seduşi de mandatul de primar al Constanţei şi, cumva, toţi încep să se agite în perspectiva proximelor alegeri locale.

Mai nou, în contextul scrutinului local din 2016, a fost vehiculat şi numele fostului europarlamentar Sebastian Bodu. De origine constănţean, Sebastian Bodu ar putea fi un candidat pentru Primăria Constanţa. Nu orice candidat, ci unul cu suficientă notorietate, acumulată încă de pe vremea când a fost preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF). În calitatea pe care a avut-o la ANAF, a demarat investigaţia legată de celebrul Dosar al Transferurilor.

Sebastian Bodu a fost membru al vechiului PDL, cu susţinerea căruia a devenit deputat în Parlamentul European. În primăvara anului trecut, Bodu anunţa însă că va candida pentru un nou mandat de europarlamentar, dar în calitate de independent. El preciza, la momentul respectiv, că nu va pleca din PDL, pentru că nu este „un traseist“. Constănţeanul a candidat, dar nu ca independent, ci pe listele electorale ale PNŢCD, partid al cărui membru a redevenit înainte de alegeri, la o distanţă de 20 de ani de când fusese, prima dată, membru al acestui partid. Amintim că relaţia lui Bodu cu PDL-ul s-ar fi „şubrezit“, susţin surse din partid, pe fondul tensiunilor dintre acesta şi Vasile Blaga, actual copreşedinte al PNL.

Revenind la alegerile locale din 2016, Primăria Constanţa ar putea fi o miză extrem de importantă pentru Sebastian Bodu. Deşi nu comentează pe marginea acestei posibile candidaturi, Bodu este perfect conştient că, dacă ar candida ca independent, nu ar avea nicio şansă. În pofida informaţiilor care circulă zilele acestea, o candidatură a lui Bodu la mandatul pe care Radu Mazăre l-a ocupat timp de 15 ani este puţin probabilă.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii