Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:10 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul USR Ion Stelian explică de ce a declinat invitaţia administraţiei Făgădău de a participa la parada organizată de Ziua Constanţei

ro

22 May, 2018 00:00 1867 Marime text
De Ziua Constanței, deputatul USR Ion Stelian spune că îşi doreşte ca „orașul natal să își recapete strălucirea de altă dată, să redevină dintr-un oraș gri, ponosit, prăfuit, neîngrijit și trist, un oraș curat, luminos, verde, prietenos cu locuitorii săi și cu miile de turiști care îl vizitează în fiecare an”.

În opinia deputatului, „Constanţa a fost confiscată ani de zile de un grup de bișnițari, unii dintre ei infractori, al căror unic scop a fost îmbogățirea personală. I s-au luat cu japca toate spațiile verzi și au fost transformate în afaceri imobiliare. Au fost goniți toți investitorii care nu au acceptat să cedeze parte din afacere drept mită, a fost „îngrijit“, renovat, curățat, spoit de firmele de casă ale celor care au condus acest oraș doar pentru a-l spolia”.

Parlamentarul are o urare şi pentru constănțeni, cărora le transmite să se trezească din reverie. „Acest oraș nu își va reveni de la sine și nici nu se va înfrumuseța, nu va prospera doar prin faptul că îl vorbim de bine, că ieșim la muncă patriotică la chemarea unui primar nostalgic după vremea când era comandant de detașament sau că îl împopoțonăm cu cele mai scumpe instalații de iluminat din țară sau cu manifestații și serbări grandomane, defilând în cadență comunistă prin fața oficialităților. Constanța își va reveni atunci când constănțenii își vor dori mai mult, când vor privi și spre alte zări și vor constata că se poate locui într-un oraș civilizat și fără a emigra. Când își vor alege drept exemplu Clujul, Oradea, Brașovul, Sibiul, nicidecum favelele braziliene, cătunele din Madagascar sau Costa Rica”, susţine Ion Stelian.
 
Deputatul USR a criticat defilarea organizată de primărie şi a declinat invitaţia de a participa la eveniment (n.r. invitaţia o puteţi vizualiza în secţiunea documente), constatând cu tristețe că primarul scoate copiii la defilare după modelul Simfoniei Lalelelor, îi pune să „stea în cap“ pentru el, întocmai ca în perioada comunistă, într-un festivism penibil, deși nu are „împliniri mărețe“, demne de laudă și de paradă, în timp ce Cazinoul zace în ruină, iar Cazinoului din Mamaia se pare că i se pregătește o „supradoză“ de beton printr-un nou PUZ.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii