Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:51 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul UDTTMR Varol Amet susţine modificarea Legii Educaţiei Proiect legislativ pentru „o reparaţie materială“

ro

02 Dec, 2015 00:00 2194 Marime text
La Camera Deputaţilor a fost depusă, pentru consultare publică, o iniţiativă legislativă susţinută de 57 de parlamentari, singurul constănţean semnatar fiind deputatul UDTTMR Varol Amet.
 
În expunerea de motive se menţionează faptul că „se impune o reparaţie materială“ pentru copiii ai căror părinţi sunt cadre didactice auxiliare în activitate, cadre didactice sau cadre auxiliare care au ieşit la pensie din sistemul de învăţământ, precum şi pentru copiii orfani de unul sau de ambii părinţi care au activat în sistemul de învăţământ. „Această măsură poate preîntâmpina, într-o oarecare măsură, abandonul şcolar din învăţământul superior, care este destul de ridicat“, susţin semnatarii propunerii legislative.
 
Concret, parlamentarii propun modificarea articolului 277 din Legea Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, în sensul scutirii de la plata taxelor de înscriere la concursurile de admitere în învăţământul superior şi gratuităţi la cazare în cămine şi internate pentru copiii care fac parte din categoriile menţionate anterior.
 
Până pe 15 decembrie, proiectul legislativ aşteaptă punctul de vedere al Guvernului, dar şi avizele din partea Consiliului Legislativ şi a Consiliului Economic şi Social. Ulterior, acesta va intra în dezbaterea comisiilor de specialitate din Camera Deputaţilor, după care va fi supus votului în plenul Camerei. Ultimul cuvânt în acest caz va aparţine senatorilor, Senatul fiind Cameră decizională.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii