Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul Remus Cernea depune marţi proiectul pentru legea parteneriatului civil

ro

29 Jun, 2013 00:00 1107 Marime text
Deputatul Remus Cernea a anunţat, ieri, la Constanţa, că va depune, marţi, în Parlament, proiectul pentru legea parteneriatului civil. „Am început deja să strâng semnături, au fost deja parlamentari care au fost de acord să semneze pentru lege”, a declarat parlamentarul de Constanţa.
În opinia deputatului Colegiului 9 o astfel de lege este necesară pentru că ea „va veni în ajutorul foarte multor cupluri care trăiesc împreună, dar care nu şi-au oficializat relaţia prin căsătorie”. Cernea a menţionat că 16 ţări din Europa eu deja o legislaţie în acest domeniu.
„Sper ca legea să obţină susţinerea grupurilor PSD şi PNL şi poate şi a altor grupuri, pentru că este o lege nediscriminatorie, care va permite celor doi parteneri, indiferent de orientarea lor sexuală, să poată, spre exemplu, să obţină credite însumând veniturile amândurora, să poată să-şi lase moştenire, pentru că, pe parcursul mai multor ani de convieţuire e posibil să acumuleze anumite bunuri, anumite proprietăţi, este normal ca atunci când unul dintre ei dispare să poată să lase moştenire celuilalt”, a explicat Remus Cernea.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii