Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PSD de Constanța Cristina Dumitrache critică măsurile de austeritate anunțate de guvernul Cîțu “Încalcă tot ce au promis în campania electorală”!

ro

10 Feb, 2021 00:00 3066 Marime text
  • Parlamentarul afirmă că prin aceste tăieri sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală
  • Guvernul Cîțu intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta
  • Premierul a declarat la începutul acestei săptămâni că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuieli
 
Măsurile anunțate de premierul Florin Cîțu de tăiere a sporurilor și voucherelor de vacanță pentru bugetari și a gratuității studenților pentru transport sunt criticate de către deputatul PSD de Constanța, Cristina Dumitrache.
Parlamentarul afirmă că prin aceste tăieri sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală.
 
“Guvernul Cîțu pregătește noi măsuri de austeritate prin care tuturor categoriilor sociale le sunt încălcate promisiunile făcute în campania electorală.
Politica fiscală păguboasă și nepriceperea de a gestiona banii publici au dus azi la deficitul bugetar pe care îl invocă Executivul de dreapta.
Dacă azi suntem informați că salariații nu își mai primesc sporurile, că bugetarii pierd voucherele de vacanță, că studenții nu vor mai beneficia de gratuitate pentru transport este doar pentru că programul de guvernare a fost o înșelătorie masivă și nici una dintre măsurile cu care s-au lăudat ca să câștige puterea nu a fost nici măcar un moment în planurile lor”, afirmă deputatul PSD de Constanța.
Guvernul Cîțu intenționează să taie voucherele de vacanță în 2021, în proiectul Legii bugetului pe anul acesta, care va fi făcut public în această săptămână.
De asemenea, Executivul vrea eliminarea transportului gratuit la studenți, dar și eliminarea sporurilor acordate prefecților și plafonarea nivelului sporurilor de hrană pentru bugetari sunt alte măsuri discutate în Guvern, potrivit surselor politice.

Premierul a declarat la începutul acestei săptămâni că sporurile bugetarilor nu vor fi tăiate în 2021, ci doar plafonate, pentru a reduce din cheltuieli, iar de anul viitor, după ce va fi adoptată o nouă lege a salarizării, sporurile vor fi acordate pe criterii de performanță.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii