Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De la 1 ianuarie 2022, fără dosar cu șină și copie de buletin!

ro

16 Oct, 2021 00:00 3724 Marime text


⦁ Camera Deputaților a adoptat un proiect de lege, prin care se interzice instituțiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente ce au fost emise de către instituții ale statului român
⦁ Legea este un pas important spre simplificarea birocrației și vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice
⦁ De la 1 ianuarie 2022, dispare dosarului cu șină


Plenul Camerei Deputaților a adoptat un proiect de lege, prin care se interzice instituțiilor publice să solicite copii de pe avize sau alte documente ce au fost emise de către instituții ale statului român.

Această lege este un pas important spre simplificarea birocrației și vizează atât persoanele fizice, cât și cele juridice.

Legea a fost transmisă președintelui României pentru promulgare.

„Cu toții suntem conștienți de necesitatea digitalizării accelerate a administrației publice, iar această măsură legislativă are în vedere facilitarea acestui proces. Cu toții am trecut prin situația în care, pentru o simplă copie de pe buletin, am alergat de la un xerox la altul și am stat la cozi, pierzând ore în șir.  

De la 1 ianuarie 2022, această lege va intra în vigoare, astfel încât serviciile publice ale administrației vor deveni mult mai accesibile și mai simplificate pentru toți cetățenii.  

Prin această lege, se anunță sfârșitul epocii dosarului cu șină. Am votat pentru acest proiect de lege, pentru că cetățenii români au nevoie de servicii publice simplificate, iar în era evoluției tehnologice, apelul la avantajele digitalizării reprezintă o soluție", susține deputatul PNL de Constanța, Marian Crușoveanu.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

De la 1 ianuarie 2022, românii care trec peste podurile Cernavodă - Feteşti şi Vadu Oii - Giurgeni nu vor mai plăti taxa discriminatorie
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii