Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:02 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De câte ori s-a ante-pronunţat prefectul Eugen Bola

ro

27 Nov, 2013 00:00 1444 Marime text
Prefectul judeţului Constanţa, Eugen Bola, s-a confruntat, în ultimele luni, cu o serie de situaţii în care s-a... precipitat. Fie că a fost vorba despre podul de la Agigea, fie despre primarii constănţeni, reprezentantul Guvernului în teritoriu s-a cam grăbit cu declaraţii. Dovada precipitării sale a fost, ulterior declaraţiilor iniţiale, chiar atitudinea sa schimbată.

Astfel, pe data de 23 septembrie, prefectul anunţa, oarecum apocaliptic, faptul că podul de la Agigea va fi închis circulaţiei rutiere începând cu data de 1 octombrie şi până pe 30 noiembrie. Decizia CNADNR a scandalizat primarii localităţilor din sudul judeţului şi, desigur, agenţii economici. Mai ales că, la momentul respectiv, se vehicula o restricţie totală şi se luau deja în calcul rute ocolitoare. Ulterior, prefectul Bola a revenit asupra declaraţiilor, precizând că va aduce la cunoştinţa Guvernului decizia CNADNR. S-a ajuns astfel la o soluţie mai „soft”: circulaţia este restricţionată pe pod doar pentru maşinile a căror masă maximă autorizată nu depăşeşte 3,5 tone.
Au fost însă şi cazuri în care precipitările prefectului de Constanţa i-au vizat pe şefii administraţiilor publice locale. Spre exemplu, Eugen Bola a emis, în urmă cu câteva luni, pe motiv de incompatibilitate, un ordin prin care primarul comunei Poarta Albă, democrat liberalul Vasile Delicoti, a fost eliberat din funcţie. Delicoti a atacat însă în instanţă ordinul reprezentantului Guvernului în teritoriu la Constanţa şi a câştigat, inclusiv recursul din acest proces. Delicoti este, şi la ora actuală, primar al localităţii Poarta Albă.

Un alt exemplu de ante-pronunţare a avut loc în cazul condamnării primarului comunei Castelu, democrat liberalul Nicolae Anghel. După ce acesta din urmă a fost condamnat la şase luni de închisoare cu suspendare pentru neglijenţă în serviciu, Bola a declarat că „prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului. „Vom cere un înscris de la instanţă, din care să reiasă condamnarea şi faptul că decizia este definitivă. Ulterior, prefectul este obligat să anunţe Ministerul Afacerilor Interne. Iar apoi prefectul este obligat să emită un ordin prin care se constată încetarea de drept a mandatului şi, totodată, care să prevadă faptul că viceprimarul va prelua atribuţiile”, explica reprezentantul Guvernului în teritoriu la Constanţa. Acest lucru nu s-a întâmplat însă până la momentul de faţă. Ulterior, condamnat la închisoare cu suspendare a fost şi primarul din Mircea Vodă, Dumitru Dedu. De data aceasta însă, Eugen Bola s-a abţinut de la declaraţii.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii