Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:55 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dăncila "Avem curaj să mergem în Parlamentul României săptămâna viitoare. Încă nu am decis dacă vom face restructurare sau remaniere"

ro

09 Sep, 2019 21:34 1689 Marime text
Premierul României, Viorica Dăncilă a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, că va merge în Parlament săptămâna viitoare pentru a cere un vot de încredere.

"Am vorbit despre situaţia Guvernului la acest moment şi am hotărât ca săptămâna viitoare să mergem în Parlament. Am subliniat de nenumărate ori că nu ne este teamă. Vom merge în Parlamentul României, vom discuta cu partidele politice astfel încât să obţinem votul de încredere", a afirmat Dăncilă.

 „Sunt convinsă că președintele Klaus Iohannis a încălcat constituția prin faptul că a refuzat numirea interimatelor pentru cele trei portofolii, dar eu cred că trebuie să lămurim lucrurile și avem curaj să mergem în Parlamentul României săptămâna viitoare.”, a mai spus premierul României.

Dăncilă a mai transmis că nu se știe dacă Guvernul va face restructurare sau remaniere:

„Nu este vorba despre faptul că m-am răzgândit. De fiecare dată am spus că voi merge în Parlament, nu am avansat o data. Acum am avansat această data ca să lămuresc lucrurile. Am spus că vom face restructurare sau remaniere, iar această decizie o ia Comitetul Executiv Național, la propunerea și colegilor. Eu cred că noi trebuie să decidem ceea ce vrem, nu trebuie să ne impună alt partid.”

De asemenea, Viorica Dăncilă a anunțat că partidul Pro România nu va face parte din viitorul Guvern. S-a decis ca executivul să se modifice la un număr redus de portofolii, de 19 posturi plus cel de premier.

”A fost dat un vot în CEX conform căruia Pro România să nu intre la guvernare. Ne bucurăm dacă parlamentari de la Pro România susțin Guvernul. Eu consider că Guvernul României trebuie să fie susținut de toți parlamentarii.”

Sursă foto: Facebook/ Viorica Dăncilă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii