Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:27 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Daea, Brănescu şi Pîrvu, interpelaţi de senatorul constănţean Ştefan Mihu pe tema alimentelor care pun în pericol sănătatea populaţiei

ro

16 May, 2018 00:00 2184 Marime text
În şedinţa Senatului din 14.05.2018, senatorul PSD Constanţa Ştefan Mihu i-a adresat o întrebare lui Petre Daea, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale.
 
Întrebarea a vizat restricţiile sporite privind importul de alimente cu grad semnificativ de risc pentru sănătatea populaţiei şi a fost adresată, de asemenea, lui Marius Pîrvu, preşedintele Autorităţii pentru Protecţia Consumatorului, precum şi lui Geronimo Răducu Brănescu, preşedintele Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
 
„Recent, mass-media a făcut dezvăluiri îngrijorătoare referitoare la importul (din ţări situate în afara spaţiului european) unor cantităţi importante de cireşe prezentând un grad ridicat de risc pentru sănătatea populaţiei. Aflăm astfel cu stupoare că sănătatea populaţiei este zilnic pusă în pericol prin consumul unor produse de import, în special al celor aduse din Turcia, precum şi al unor legume la care s-au depăşit limitele admise pentru reziduurile de pesticide, respectiv dovlecei, rodii, castraveţi, ardei, tomate etc., produse aflate încă, cel puţin unele dintre ele, pe rafturile magazinelor, spre comercializare. În plus, oricare dintre noi a putut constata precaritatea informaţiilor oferite, uneori, de etichetele produselor. Şi eu merg la cumpărături şi nu de puţine ori sunt foarte dezamăgit de informaţiile mult prea succinte «oferite» de etichetele produselor, atunci când acestea din urmă există!“, a susţinut parlamentarul PSD de Constanţa.
 
Senatorul constănţean cere autorităţilor naţionale cu competenţe în domeniu proiecte de acte normative şi măsuri pentru protejarea populaţiei în ceea ce priveşte calitatea produselor alimentare comercializate.
 
„Atât ANSVSA, cât şi ANPC au ca obiect al activităţii lor proiectele de acte normative menite sa protejeze populaţia şi pe consumatori în ceea ce priveşte etichetarea, conservarea, depozitarea şi, în general, calitatea de a fi apte pentru comercializare a produselor alimentare. ANPC şi ANSVSA sunt chemate, în primul rând, să ia masurile cele mai drastice pentru protejarea intereselor consumatorilor, nu doar să dea răspunsuri formale, pe hârtie“, a concluzionat senatorul în întrebarea adresată instituţiilor interpelate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii