Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:22 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Dacă nu lasă Justiţia să îi judece, or să îi judece copiii lor“ Mobilizare la Constanţa împotriva imunităţii parlamentare (galerie foto)

ro

28 Mar, 2015 00:00 1875 Marime text


După-amiaza şi seara de vineri au fost marcate de acţiuni de proteste simultane în capitală şi în mai multe oraşe din ţară. Şi la Constanţa, în jur de 60 de persoane au ieşit în stradă în faţa Prefecturii Constanţa pentru a protesta faţă de decizia Parlamentului cu privire la respingerea cererii DNA de reţinere şi arestare a lui Dan Şova. Vreme de aproape două ore, aproximativ 60 de persoane s-au strâns în faţa Prefecturii Constanţa la mitingul de protest împotriva imunităţii parlamentare. Militanţii au protestat însă paşnic, ţinând în mâini foi de hârtie sau pancarte pe care scria „Ponta Ş-O VA lua / marş la DNA“, sau „Dan Ş-O VA lua“ „Nu Parlamentului scut pentru hoţi“, „Peştele de la cap se împute, de la coadă se curăţă“ ori „Vrem dreptate pentru toţi“. S-a mai scandat şi „România, trezeşte-te!“, „Jos Guvernul Ponta!“, „Jos Parlamentul, Jos imunitatea“, sau „Ponta, nu uita, va veni şi vremea ta!“.

Surprinzător, la miting au participat destul de multe persoane trecute de prima tinereţe, spre deosebire de acţiunile din luna noiembrie a anului trecut, menite a demonstra solidaritatea faţă de românii din diaspora. Oamenii cer dizolvarea  Parlamentului. „Dreptatea nu există în România. S-a făcut un scut în parlament împotriva Justiţiei. Ori e stat de drept şi constituia se respectă de toată lumea, ori nu. Cerem ca Parlamentul să se dizolve, pentru că acesta nu ne mai reprezintă“, a declarat doamna Maria. „Trebuie să scăpăm ţara de hoţi“, s-a auzit o altă voce a unui protestatar trecut de 50 de ani. „Tot poporul român trebuie să spună stop. Dacă aceşti parlamentari sunt corupţi, nu trebuie să aibă loc în Parlamentul României. Dacă ei, astăzi, nu lasă Justiţia să îi judece, atunci or să îi judece copiii lor că nu au putut lua măsuri pentru ţara asta“, a declarat un cetăţean american care a asistat, vineri, la protestele de la Constanţa şi care cunoştea fundamentul problemei ce i-a adus pe oameni în stradă.

„Milităm pentru menţinerea imunităţii doar pentru declaraţii politice. Nu dorim folosirea ei că paravan pentru infractori! Astăzi, şi Dan Şova a rămas cu imunitate! Parlamentarii continuă să îşi bată joc de popor şi de Justiţie, ignorând mesajul transmis în noiembrie de stradă. E timpul să le reamintim de ce am ieşit în noiembrie!”, au declarat unii dintre cei care au pus la cale acest protest început, la fel ca şi în luna noiembrie, pe reţelele de socializare.

Printre protestatari am putut vedea şi figuri cunoscute ale municipiului, cum ar fi preşedintele ACIA, Andrei Popescu, Cătălin Anghel, unul dintre cei mai activi membri ai societății civile,  dr. Corneliu Neagoe, fost primar al Constanţei, şi Mihai Petre, preşedintele Asociaţiei M10 Constanţa. „Am mai ieşit în stradă, pe 16 noiembrie, iar atunci, clasa politică doar s-a făcut că înţelege mesajul transmis, acela că este nevoie de o reformare a clasei politice. Ei trebuie să înţeleagă faptul că aceste metehne trebuie să înceteze. De aceea România a ieşit din nou în stradă. Iar faptul că acum populaţia este reprezentată de oameni de toate vârstele, semnalul trebuie să fie cu atât mai puternic“, a declarat Mihai Petre.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii