Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Curtea de Apel a tranşat ieri situaţia a doi primari constănţeni Edilul Tudor Nădrag a avut un nou termen în procesul cu ANI

ro

20 May, 2014 00:00 2271 Marime text
Dosarul în care primarul oraşului Hârşova, Tudor Nădrag, a chemat la judecată Agenţia Naţională de Integritate (ANI), a ajuns pe rolul Curţii de Apel Constanţa. Edilul-şef de la Hârşova a avut, ieri, un nou termen în dosarul incompatibilităţilor constatate de ANI în cazul aleşilor locali constănţeni care au făcut parte din Adunarea Generală a Acţionarilor din cadrul societăţii comerciale RAJA. Completul de judecată a fost condus de judecătorul Revi Moga.
Edilul-şef al oraşului Hârşova susţine că va continua procesul cu ANI şi nu se va lăsa până când nu se va dovedi că „articolului 87, litera f din Legea 161, cunoscută drept Legea ANI, este contradictoriu cu Legea 215 a Administraţiei publice locale, care este o lege organică şi care dă dreptul şi, nu numai că dă dreptul, ci şi obligă primarul să-şi reprezinte comunitatea în interesele ei“. Primarul de la Hârşova susţine că nu se va lăsa cu una cu două şi că va continua procesul până la ultima instanţă. „S-au bazat pe simpla hotărâre a Consiliului Local, care mă desemna ca reprezentant al autorităţii locale în AGA şi care este în conformitate cu Legea 215. Iată că în acest caz comunitatea este acţionară în această societate şi am spus întotdeauna că o lege organică, aşa cum este cea a Administraţiei publice locale, este mult mai puternică decât Legea ANI, care a fost făcută pe genunchi ca să dea bine în ochii străinilor”, a declarat Tudor Nădrag.
Şi primarul comunei Deleni a avut tot ieri un nou termen în procesul cu ANI, însă în situaţia sa completul de judecată a decis amânarea cauzei şi a sesizat Curtea Constituţională în vederea soluţionării excepţiei de neconstituţionalitate invocate de către contestator. Următorul termen în procesul cu ANI al primarului Marian Dan este stabilit pentru data de 23 iunie. Judecătoarea care a soluţionat cauza a fost Kamelia Sîrbu.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii