Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:36 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cum au reacţionat şcoala, Primăria, Inspectoratul Şcolar în cazul de la Viroaga Scandal pe microbuzul şcolar! Nimeni nu ştie unde a fost

ro

30 Nov, 2012 02:35 3621 Marime text
05Cerchezu-microbuzscolar.jpgAproape trei ore au petrecut ieri dimineaţă, în stradă, copiii de nivel primar şi gimnazial din Viroaga şi părinţii lor. Aceştia au aşteptat în zadar de la 07.15 la 10.00 microbuzul şcolar pentru a fi transportaţi la şcoala din Cerchezu.

Oamenii susţineau că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru, de câte ori este campanie electorală microbuzul şcolar dispare, iar elevii nu mai ajung la şcoală.

De această dată localnicii au afirmat că microbuzul ar fi fost trimis de primarul Ion Constantinescu la Constanţa după materiale promoţionale, destinate desfăşurării campaniei electorale. Alţii declarau că microbuzul s-ar afla tot în scop electoral şi tot la comanda primarului la mănăstire. Cert este că atât microbuzul şcolar cât şi şoferul au dispărut ieri dimineaţă, iar copiii din Viroaga nu au mai ajuns la şcoală.

Elevii au primit absenţe. Orele nu se ştie când se vor recupera

Ieri, după ora 10.00, directorul şcolii, Laura Budeanu, susţinea că şoferul a efectuat un singur transport şi au fost aduşi la şcoala din Cerchezu doar elevii din satul Căscioarele, iar cel de-al doilea transport cu cei aproximativ 30 de elevi de la Viroaga nu s-a mai realizat. Potrivit directorului cel târziu la ora 8.30, copiii din Viroaga ar fi trebuit să ajungă la şcoala din Cerchezu.

Laura Budeanu preciza că elevii de la Viroaga vor primi absenţe, urmând ca Inspectoratul Şcolar să fie sesizat în acest caz. Întrebată când vor recupera elevii orele, Budeanu nu a oferit niciun răspuns. Directoarea mărturisea, după ora 10.00, după aproape trei ore în care copiii au stat în stradă fără a li se oferi vreo explicaţie, că nu ştie de ce copiii nu au ajuns la şcoala din Cerchezu, afirmând că a încercat în repetate rânduri să ia legătura cu primarul Ion Constantinescu pentru a afla ce se întâmplă, însă nu a reuşit să dea de acesta, mărturisind că şoferul nu are telefon mobil (?!) şi nu a putut lua legătura cu acesta.

„Dacă aveau drept de vot cu siguranţă îi duceau la şcoală"

Consilierul local PNL, Valeriu Iacoboaiea, declara ieri, după ora 10.00, că părinţii sătui să stea în stradă i-au sesizat faptul că elevii nu au ajuns la şcoală şi că de la oamenii din localitate ar fi aflat că şoferul ar fi primit directive de la primarul Ion Constantinescu să plece la Constanţa după materiale electorale. Întrebat ce părere are despre acestă situaţie, Valeriu Iacoboaiea a declarat că ar trebui sesizat Inspectoratul Şcolar Judeţean în privinţa acestui caz, afirmând că la Cerchezu „prioritate nu au oamenii şi copiii ci politica de doi bani". Iacoboaiea a menţionat că nu este pentru prima dată când se întâmplă acest lucru. „De câte ori este campanie electorală, primarul trimite pensionarele la mănăstire cu microbuzul şcolar, iar elevii nu mai ajung la şcoală", a afirmat Iacoboaiea. Întrebat dacă ştie de vreo acţiune electorală care ar trebui să aibă loc zilele acestea la Cerchezu, Iacobaoiea a precizat că deşi este membru PNL nu se bagă în ciorba electorală uselistă de la Cerchezu. „Mâine (n.r. astăzi) este Sfântul Andrei şi cel mai probabil este pregătită o activitate electorală dar nu pentru copii, nu au interes să facă mare lucru pentru ei întrucât ei nu votează. Dacă aveau drept de vot cu siguranţă îi duceau astăzi (n.r. ieri) la şcoală şi nu-i lăsau să aştepte 3 ore în stradă", a afirmat Valeriu Iacoboaiea.

Primarul nu ştia nimic la ora 10.40

Primarul Ion Constantinescu nega ieri orice amestec în această poveste. Contactat telefonic la 10.40 susţinea că nu ştia că elevii din Viroaga nu au ajuns la şcoala din Cerchezu, afirmând chiar şi că şoferul „dat dispărut" de oameni este în localitate! Ba mai mult, primarul a încercat să o facă responsabilă de cele întâmplate pe directoarea şcolii. „Nu am auzit aşa ceva, nu ştiu despre ce este vorba. Probabil directoarea are vreo acţiune. Eu nu am nicio acţiune organizată", a precizat primarul. Acesta a negat de asemenea că a făcut un obicei din a folosi în scop electoral microbuzul şcolar.

Copiii au stat trei ore în stradă! Ce are de spus Inspectoratul Şcolar Judeţean despre incident

Curios este că ieri la scurt timp de la mediatizarea acestui incident de către cotidianul Ziua de Constanţa, Inspectoratul Şcolar Judeţean condus de social-democratul Răducu Popescu susţinea că elevii nu au ajuns la şcoală întrucât microbuzul şcolar a făcut... pană. „În jurul orei 12.00 a fost sunată doamna director care ne-a spus că microbuzul şcolar a făcut pană", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Cristina Ivan. Admiţând că aşa stau lucrurile este inexplicabil cum după ora 10.00 nici directorul şcolii, nici primarul şi nici părinţii şi copiii nu ştiau acest lucru. Un simplu telefon dat de şoferul de pe microbuz ar fi putut rezolvat această problemă, iar copiii nu ar mai fi stat în stradă în aşteptarea microbuzului.

„Este o minciună, se acoperă unii pe alţii"

Întrebat ce părere are despre poziţia Inspectoratului Şcolar, consilierul local Iacoboaiea a afirmat că povestea cu pana este o invenţie, o minciună menită să muşamalizeze această poveste. „Este o minciună, se acoperă unii pe alţii. Dacă era pană de ce nu au fost anunţaţi şi părinţii şi copiii din Viroaga ca să nu mai stea în stradă", a declarat acesta. Iacoboaiea a precizat că un simplu telefon din partea şoferului ar fi rezolvat această problemă. „Au telefoane copiii de grădiniţă, darămite şoferul primăriei", a mai explicat acesta.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii