Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Costumul popular românesc, uniformă universală la şcolile politice de vară de pe litoral. Ce a declarat Traian Băsescu la Şcoala de Vară a Tineretului PMP

ro

09 Sep, 2017 13:27 3426 Marime text
Traian Băsescu participă astăzi la Şcoala de Vară a Tineretului PMP. După modelul femeilor din PSD, tinerii PMP au descoperit tradiţia populară şi au venit îmbrăcaţi în costume populare. 

Şcoala de Vară a Tineretului PMP este organizat de Organizaţia de Tineret a Partidului Mişcarea Populară (OTPMP) astăzi la Complexul Doina din Neptun.
 
În cadrul evenimentului se vor desfăşura mai multe workshopuri tematice şi întâlniri ale tinerilor cu lideri ai PMP. La eveniment vor fi prezenţi şi vor lua cuvântul: preşedintele PMP, Traian Băsescu, Eugen Tomac, Valeriu Steriu, Dorel Onaca şi Gabriel Popa.

Alături de aceştia la eveniment participă şi deputatul de Constanţa, Robert Turcescu, dar şi conducerea PMP Constanţa. 

Înainte de a ajunge la Şcoala de Vară a Tineretului PMP de la Neptun,membri PMP s-au reunit la Olimp la o şedinţă a Comitetului Naţional al PMP. 

Discurs Traian Basescu la scoala de vara  OTPMP

- Mă bucur că anul acesta sunteţi mai mulţi decât anul trecut şi asta înseamnă că începem să devenim mai atractivi pentru generaţia tânără.

- Noi am avut un CEN în care am făcut o trecere în revistă a statului alegerilor. Concluzia este că trebuie să extindem termenul până la sfârşitul lunii noiembrie, având în vedere că nu s-a reuşit peste tot să se atingă obiectivul de a avea organizaţii în cea mai mare parte a localităţilor din fiecare judeţ.

- În concluzie am constatat că este greu să "coafezi" rezultate în politică, iar din acest punct de vedere cred că şi voi puteţi avea un aport consistent la creşterea numărului de organizaţii.
 
- Şcoala de Vară este o ocazie să mai discutăm nişte subiecte politice. A fost ministrul Şalaru care este preşedintele executiv al PUN din Republica Moldova, la care eu sunt preşedinte de onoare. Acest partid are obiectiv declarat unirea Republicii Moldova cu România. 

- "Aşa-numita dispută româno - maghiară e plecată de la o hotărâre judecătorească. Deocamdată nimeni nu pune sub semnul întrebării hotărârile judecătoreşti. Aspectul pe care vreau să îl subliniez, ci ceea ce face o companie pe care România a primit-o cu ospitalitate pe teritoriul ei. Este vorba de compania petrolieră MOL, companie aparţinând Ungariei. În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar - România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome" . 
 
-"Eu n-am să uit declaraţia lui Kelemen Hunor că pentru ei 1 Decembrie este o zi de doliu, nu o zi de sărbătoare, uitând acest Kelemen Hunor că este cetăţean român şi s-a născut aici. Şi, din păcate, lideri oportunişti populişti din UDMR promovează aceste idei de lipsă de respect pentru istoria şi realităţile ţării", a mai spus Băsescu

- "Eu cred că sunt atât de ridicoli cu aceste concluzii încât nu merită o reacţie a mea, dar voi reflecta dacă o să reacţionez sau nu. Gândiţi-vă că la ora asta eu nici măcar nu am avut curiozitatea să citesc raportul, pentru că ştiu foarte bine că alegerile nu au fost fraudate în favoarea mea. Iar acest lucru este dovedit de faptul că, în timp ce noi am avut un singur om în secţiile de votare, deci PDL, ei au fost reprezentaţi de şase partide, toţi împotriva candidaturii mele, susţinători ai lui Geoană. Cum putea acel om să fure buletine de vot? Sunt speculaţii de cea mai proastă calitate", a spus Băsescu, referitor la raportul comisiei ce analizează alegerile din 2009. 


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii