Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Continuaţi-vă goana după ştrumfi ca simplu cetăţean, nu ca ministru!“ Deputatul USR Stelian Ion îi cere lui Tudorel Toader să-şi prezinte demisia

ro

24 Feb, 2018 00:00 1398 Marime text
Deputatul USR Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor, reacţionează după propunerea ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de declanşare a procesului de revocare din funcţie a şefei Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).
 
Deputatul USR apreciază că cel mai grav aspect în ceea ce-l priveşte pe Tudorel Toader este că înţelege pe deplin „ticăloşia la care se face părtaş, îşi foloseşte toate cunoştinţele juridice şi întreaga lipsa de talent avocăţesc pentru manipularea oamenilor“.
 
„Să vă ferească Dumnezeu să fiţi în locul unei persoane arestate sau condamnate pe nedrept! Apelul la divinitate, total nepotrivit în context, ne arată un cabotin care se agaţă disperat de scaunul de ministru. Păi procurorii arestează sau pronunţă hotărâri de condamnare, domnule ministru, profesor, judecător CCR, procuror, avocat al tuturor infractorilor? Ştiţi bine că nu şi, cu toate astea, invocaţi divinitatea în pledoarii penibile prin care, chipurile, apăraţi statul de drept. Decupajele din tabloide, textele scrise de Dragnea, Tăriceanu sau de «jurnaliştii» care bombardează de peste un an justiţia zi de zi sunt «argumentele» dumneavoastră? Sugeraţi că instrumentarea dosarelor de corupţie este prea costisitoare? Dar corupţia în sine nu e costisitoare?“, susţine deputatul USR.
 
Parlamentarul constănţean îl întreabă pe ministrul Toader ce a făcut concret pentru justiţie timp de un an „în afara faptului că v-aţi fâţâit de colo-colo, aţi dat, când şi când, câte un interviu, ne-aţi vorbit de cai verzi pe pereţi (cartierul justiţiei), aţi aruncat pe masa Parlamentului nişte texte care voiau să fie un fel de proiect (dezastruos) al legilor justiţiei, după care aţi dispărut în neant“.
 
„Unii au crezut sincer că faceţi un joc subtil de apărare a justiţiei, amânând formularea cererii de revocare pe care v-o impuseseră Dragnea şi Tăriceanu. Nu mă număr printre aceştia, pentru că v-am înţeles profilul. În realitate, aţi tras de timp pentru că nu aveaţi motive serioase de revocare şi pentru că aţi sperat până în ultima clipă că şefii dumneavoastră o vor lăsa mai moale... Aseară s-a văzut că vă forţaţi, de aceea nu v-a ieşit reprezentaţia, pentru că nu credeaţi absolut deloc în ceea ce spuneţi. Dar chiar aşa, chinuit, v-aţi jucat rolul până la capăt şi aţi căpătat şi recompensa: păstrarea jilţului de ministru“, scrie deputatul într-o postare pe o reţea de socializare.
 
Ca urmare a situaţiei create, Stelian Ion (USR) îi cere ministrului Tudorel Toader să-şi prezinte demisia şi „să-şi continue goana după ştrumfi ca simplu cetăţean, nu ca ministru“.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii