Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Constanta sub nameti

ro

05 Feb, 2005 00:00 1394 Marime text

Zeci de drumuri sunt impracticabile din cauza viscolului

Peste doua sute de autovehicule sunt blocate in judet * Prioritatea numarul unu a autoritatilor este siguranta oamenilor * Cateva zeci de localitati din judet au ramas fara curent electric * In judetul Constanta a fost nevoie de interventia armatei pentru deblocarea unor persoane inzapezite * Circulatia trenurilor este ingreunata, in Constanta fiind inregistrate intarzieri de peste trei sute de minute * Prefectul judetului Danut Culetu a dispus printr-un ordin interzicerea circulatiei autovehiculelor in afara localitatilor

Videoconferinta reprezentantilor Guvernului cu autoritatile locale, care a avut loc ieri dimineata la Palatul Victoria, s-a concentrat pe masurile ce trebuie luate in teritoriu pentru a face fata intemperiilor din sudul tarii.Cetatenii sunt avertizati sa nu plece la drum decat in cazuri exceptionale. Prioritatea numarul unu a autoritatilor este siguranta oamenilor. Secretarul general al guvernului, Mihai Voicu, a solicitat autoritatilor sa actioneze pentru deblocarea drumurilor, sa fie extrem de atenti la siguranta celor care eventual sunt prinsi in masini, blocati pe drumuri, sa le asigure adapost, sa nu ramana oameni in masini peste noapte, de asemenea, maxima atentie pentru cazurile medicale de urgenta, care necesita interventii medicale gen dialize sau nasteri, pentru ca nu cumva sa apara probleme legate de siguranta cetatenilor. La randul sau, secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Paul Victor Dobre, a recomandat autoritatilor locale sa fie in alerta permanenta, pentru a rezolva situatiile speciale create de inrautatirea vremii. Reprezentantii MAI au facut un apel pentru mobilizarea primarilor. Chiar daca primarii de comune nu au mijloace specifice de interventie, acestia trebuie sa fie mobilizati sa cunoasca situatia si sa informeze cu datele oferite de Serviciul pentru Situatii de Urgenta. MAI solicita si instituirea starii de permanenta la nivelul Inspectoratului Judetean de Politie. Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, chestorul sef Anghel Andreescu le-a cerut prefectilor sa se adreseze sefilor de politii judetene, precum si celorlalte structuri ale MI, inclusiv unitatilor militare.

Zeci de kilometri de drumuri nationale si judetene sunt blocate

Drumuri nationale inchise, persoane blocate in zapada, localitati izolate sau ramase fara curent electric sunt problemele cu care se confrunta autoritatile locale din judetul din cauza ninsorii si a viscolului din noaptea de joi spre vineri. Judetul Constanta, alaturi de Tulcea, Ialomita, Calarasi si Braila, se afla intr-o situatie critica, potrivit secretarului general al Guvernului, Mihai Voicu.In judetul Constanta a fost nevoie de interventia armatei pentru deblocarea unor persoane inzapezite, iar zeci de kilometri de drumuri nationale sunt blocate, a declarat la videoconferinta, prefectul judetului, Danut Culetu.De asemenea, cateva zeci de localitati din judet, printre care Eforie Sud, Eforie Nord, Techirghiol, Tuzla, Cogealac si Plopeni au ramas fara curent electric, interventiile pentru remedierea situatiei fiind ingreunate de zapada si ninsorile abundente.Tot din cauza conditiilor meteo nefavorabile circulatia trenurilor este ingreunata, in Constanta fiind inregistrate intarzieri de peste trei sute de minute, a mai spus Culetu.Secretarul de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Paul Victor Dobre, le-a solicitat prefectilor ca, pe langa masurile normale, care se impun in astfel de situatii, sa se ocupe serios si de oamenii blocati in trafic. "Daca pana dupa-amiaza nu reusiti sa deblocati drumurile, asigurati-va ca nu sunt oameni ramasi blocati pe strazi. Luati-i, asigurati-le adapost peste noapte, sa nu ramana in masini, in frig", a mai spus Dobre.

Ordin de interzicere a circulatiei in afara localitatilor

Circulatia autovehiculelor pe drumurile publice din judetul Constanta a fost suspendata, ieri dupa-amiaza, pentru toate categoriile de autovehicule. Prefectul judetului Constanta, Danut Culetu, a dispus printr-un ordin interzicerea circulatiei autovehiculelor in afara localitatilor, precum si iesirea din judet, deoarece echipele de interventie si utilajele de deszapezire nu reusesc sa isi desfasoare activitatea in mod corespunzator.De asemenea, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean, Cristian Moldoveanu a declarat, ca pe drumurile din judet sunt inzapezite peste 150 de autovehicule, inclusiv microbuze cu pasageri, ambulante si masini de transport valori. Pentru salvarea persoanelor aflate la bordul acestor masini actioneaza inca din cursul noptii de joi/vineri, 80 de echipe ale Regiei de Drumuri si Poduri, sprijinite si de transportoare blindate, puse la dispozitie de unitati ale Ministerului Apararii Nationale. Aeroportul International Constanta si porturile Constanta, Mangalia, Midia, Canalul Dunare Marea Neagra si Bara si Canalul Sulina sunt inchise.Sute de masini au ramas blocate, iar soferii si pasagerii au petrecut o noapte de cosmar, in frig si in vantul care a suflat cu peste 80 de kilometri/ora. O masina a Serviciului de Ambulanta Constanta, in care se aflau o femeie si un copil, a stat toata noaptea blocata in nameti pe drumul dintre Vadul si Corbul.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii