Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:56 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cine va face parte din Alianţa Populară la Constanţa

ro

24 Feb, 2012 00:00 1146 Marime text
Nu mai este niciun secret pentru nimeni că democrat-liberalii negociază intens şi pregătesc o alianţă de centru dreapta sub denumirea de Mişcarea Populară pentru viitoarele alegeri, ca alternativă la USL.

PDL intenţionează să lanseze platforma de centru dreapta la începutul lunii martie, iar în horă vor intra în urma negocierilor PNŢCD, PER şi UNPR.

Preşedintele PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi a confirmat pentru cotidianul nostru că, cel mai probabil, ţărăniştii vor fi parte a construcţiei platformei de centru dreapta. „Chiar acum ne aflăm în judeţ, unde facem o evaluare să vedem ce candidaţi vom putea susţine în baza unei negocieri", a precizat Chesoi.

UNPR va fi şi ea parte din Mişcarea Populară, chiar dacă la nivel naţional a întâmpinat ostilităţi din partea viitorilor parteneri. Mai mult decât atât, preşedintele UNPR Constanţa, George Lipoveanu, a precizat că UNPR şi PDL vor avea candidaţi comuni.

Partidul Ecologist din România a participat şi el la discuţii la nivel naţional, însă, potrivit liderului local, Gheorghe Donţu, în două săptămâni se va lua o decizie cu privire la o eventuala participare la această construcţie politică.

PDL-ului nu-i prea mai rămâne de comentat în actuala conjunctură, cu atât mai mult cu cât au propriile probleme interne. Preşedintele organizaţiei municipale, Maria Stavrositu, spune că se lucrează la acest proiect politic, însă fiecare formaţiune va avea propria identitate în cadrul Mişcării. Până la sfârşitul lunii, democrat-liberalii aşteaptă înscrierile interne pentru desemnarea consilierilor locali şi urmează şi organizarea unui Consiliu de Coordonare Local, în care va fi prezentat candidatul la Primăria Constanţa.






Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii