Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:50 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru „Pe 10 iunie, într-o cuşcă, am să mă bat cu Radu Mazăre"(galerie foto)

ro

26 May, 2012 02:15 2068 Marime text

04_chiru_program_-_Gigi_Chiru.jpgChristian Gigi Chiru, candidatul Alianţei pentru Constanţa la mandatul de primar al municipiului Constanţa, şi-a lansat, vineri, în sala mare a Casei de Cultură, în prezenţa câtorva sute de susţinători şi a colegilor săi, programul „Constanţa - capitală culturală europeană".

La eveniment au fost prezenţi liderul PNŢCD Constanţa, Tudorel Chesoi, deputaţii Maria Stavrositu şi Constantin Chirilă, dar şi primarii comunelor Poarta Albă şi Castelu (Vasile Delicoti şi Nicolae Anghel), precum şi directori de instituţii deconcentrate.

„Constanţa merită mai mult"

Evenimentul a debutat cu intonarea, de către Doru Iftene, tenor al Teatrului Naţional de Operă şi Balet „Oleg Danovski", a imnului naţional al României. Ulterior, s-a auzit şi imnul de campanie al contracandidatului lui Radu Mazăre. Intitulat „Constanţa merită mai mult", imnul lui Chiru a fost compus de Dumitru Lupu, pe versurile lui Carmen Aldea Vlad.

În acest context, Gigi Chiru a declarat că „Europa este asaltată de un val de căpuşe", câteva zeci de mii de oameni devenindu-le victime, susţine el. „Eu am de eliminat o căpuşă care s-a fixat pe capul a 300.000 de constănţeni. De 12 ani se alimentează din puterea concitadinilor. Această căpuşă mai are doar două săptămâni de viaţă. De asta mă voi ocupa eu", a avertizat Chiru, dar fără a nominaliza.

„Îi voi dărâma turnul de fildeş"

Totodată, aspirantul la fotoliul de primar al Constanţei a amintit principiul potrivit căruia „Puterea corupe, iar puterea absolută corupe absolut". În această ordine de idei, el a criticat dur actuala administraţie locală, care, în opinia lui, „nu mai are legătură cu lumea reală". În continuare, Gigi Chiru a precizat: „Pe 10 iunie, într-o cuşcă, am să mă bat cu Radu Mazăre. Îi voi dărâma turnul de fildeş".

Constanţa, capitală culturală europeană

Referindu-se la programul său, „Constanţa - capitală culturală europeană", Chiru a reiterat ideea potrivit căreia Constanţa are şanse să devină, pe modelul Sibiului, un centru cultural remarcabil. În acest sens, el a vorbit despre ce ar presupune realizarea proiectului său: fonduri în valoare de 500 de milioane de euro, crearea de noi locuri de muncă şi construirea unui spital regional cu o capacitate de 700 de locuri.

Gigi Chiru a declarat şi că, în eventualitatea în care va fi primarul Constanţei, va muta cartierul de locuinţe modulare „Henri Coandă" în zona industrială a oraşului. „E o ruşine că, în 2012, administraţia nu a găsit alte forme de a rezolva problema spaţiului locativ", a menţionat candidatul APC la Primăria Constanţa.

„Să ştergem eticheta de republică"

În contextul lansării de vineri, a fost prezentată şi echipa lui Chiru: candidaţi fie la Consiliul Local, fie la Consiliul Judeţean Constanţa. Ulterior acestui moment, Gigi Chiru a declarat: „Vreau să ştergem eticheta proastă de republică a cuiva. Nu putem să acceptăm să transformăm Constanţa într-un bordel doar pentru că avem femei frumoase, ca să ne viziteze nu ştiu ce arabi".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii