Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiru, la inaugurarea Primăriei constănţenilor „De aici încolo există un primar al constănţenilor". Vezi ce spune Mazăre (galerie foto)

ro

12 Mar, 2012 00:54 3511 Marime text
cap_2.jpgChristian Gigi Chiru a tăiat, ieri, panglica sediului Primăriei constănţenilor, despre care susţine că va funcţiona după regulile constănţenilor.

Christian Gigi Chiru a inaugurat ieri sediul Primăriei constănţenilor. Această primărie inedită se află în Zona Peninsulară a Constanţei, mai exact pe bulevardul Tomis, la numărul 30. Despre acest proiect, Chiru susţine că este finanţat din fonduri proprii şi că nu reprezintă un demers politic. „Este un proiect drag mie, la care mă gândesc de mult timp", a declarat Gigi Chiru, înconjurat de aproximativ o sută de constănţeni care au luat parte la eveniment.

„Constanţa nu are capitala la Rio. Nici în Papua"

 

Chiru a tăiat panglica inaugurală a ceea ce el numeşte Primăria constănţenilor alături de unul dintre fiii săi. În acest context, Chiru a povestit cum a fost nevoit să-i explice fiului său faptul că judeţul Constanţa nu are capitala în staţiunea Mamaia: „Capitala Constanţei e aici, în Tomis, în Medeea, în Peninsulă, la CET, în Faleză Nord, în cartierul Km 4-5. Constanţa nu are capitala la Rio. Sau în Cairo. Sau în Bermude. Nici în Papua. Constanţa este aici, cu bune şi cu rele, de la frumos, la mai puţin frumos", a menţionat Chiru.

„Mă voi ocupa de problemele Constanţei"

 

Despre această Primărie, Christian Gigi Chiru a explicat că „va funcţiona după regulile constănţenilor". „De 12 ani ni se spune nouă, constănţenilor, să ne mulţumim cu puţin. De 12 ani ni se spune ce să vorbim, cât să vorbim. Ni se spune ce să mâncăm şi dacă trebuie să mâncăm. De 12 ani ni se spune să facem linişte, pentru că în linişte cei care se gândesc la bunăstarea lor au spor", a declarat Chiru. În timpul discursului inaugural, liderul PDL Constanţa a menţionat că iniţiativa sa a prins contur pentru că lui îi pasă de problemele cu care se confruntă constănţenii. „Este probabil momentul zero pentru constănţeni: faptul că, de aici încolo, există un primar al constănţenilor. Eu mă voi ocupa de problemele Constanţei", a completat Chiru.

El nu a ezitat să critice actuala administraţie publică locală: „200 de metri mai sus este o Primărie care funcţionează după interesele unei găşti foarte strânse".

Un Consiliu Local al constănţenilor

 

Chiru_-_Chiru_2.jpg

Ulterior tăierii panglicii inaugurale, Chiru a permis constănţenilor să intre în sediul aşa-numitei Primării. De menţionat este că el a făcut un apel la elita constănţeană, în sensul în care i-a invitat pe reprezentanţii acesteia să vină alături de el, în scopul de a forma un Consiliu Local care să elaboreze proiecte în interesul cetăţeanului: „Fac un apel la elite. Oamenii care au expertiză. Oamenii care ştiu cum trebuie să arate Constanţa. Oamenii care ştiu ce nevoi au constănţenii". El a explicat că acest consiliu va încerca să identifice cadrul juridic prin care constănţenii să primească fie case, fie terenuri.

Întrebat dacă a intrat deja în campanie electorală, Chiru a afirmat că proiectul iniţiat este unul „privat, care nu are treabă cu politicul": „Este gândit pentru constănţeni. Omul politic rămâne la uşa Primăriei".

Interesant este însă că în ceea ce priveşte candidatura sa la Primăria Constanţa, Gigi Chiru nu a dat un răspuns categoric. „Voi candida dacă oamenii consideră că voi fi un primar bun. Dacă nu, nu", a subliniat preşedintele PDL Constanţa.

Culoarea-vedetă a inaugurării de ieri nu a fost portocaliul, culoarea oficială a PDL, şi nici verdele, culoarea Mişcării Populare, ci violetul, culoarea pentru care a optat fundaţia umanitară care poartă numele lui Chiru.

„Nu mă interesează campania electorală a lui Chiru"

Am încercat să aflăm şi punctul de vedere al primarului Constanţei, Radu Mazăre, referitor la inaugurarea de către Gigi Chiru a Primăriei constănţenilor. Edilul-şef al municipiului Constanţa a răspuns, printr-un SMS, că subiectul nu prezintă interes pentru el: „Nu mă interesează campania electorală a lui Chiru".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Sile this Millennium 12 Mar, 2012 13:48 FELICITĂRI ! Ingenioasă ideea de a "clona" Primăria !