Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:28 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chiar dacă Primăria a invalidat 6.000 de „adeziuni” USR Constanţa a depăşit pragul celor 20.000 de semnături validate

ro

22 Sep, 2018 00:00 1861 Marime text
Deşi la Constanţa procentul semnăturilor invalidate de Primăria Constanţa a fost cu mult peste media naţională, la malul mării s-a reuşit depăşirea pragului de 20.000 de semnături validate în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.
 
„Mulţumim vouă, cetăţenilor implicaţi, care aţi sprijinit iniţiativa «Fără penali în funcţii publice». Vă asigurăm că suntem mai determinaţi ca oricând să depunem toate dosarele cu semnături, chiar dacă unii primari desconsideră până în ultimul moment dorinţa oamenilor pe care ar trebui să îi reprezinte. Orice semnătură este importantă pentru noi”, afirmă reprezentanţii USR Constanţa.
 
Vă reamintim că Primăria Municipiului Constanţa a invalidat aproximativ 6.000 de semnături acordate în cadrul campaniei „Fără penali în funcţii publice”.
 
„În data de 24.08.2018, Direcţia Locală de Evidenţă Persoane a primit 18.990 de semnături pentru atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor iniţiativei «Fără Penali în funcţii publice».
 
Conform Legii 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, atestarea calităţii de cetăţean cu drept de vot şi a domiciliului susţinătorilor se face prin verificarea listei de susţinători. Astfel, în conformitate cu prevederile art. 5 din Legea nr. 189/1999, au fost atestate 12.715 persoane, restul de 6.275 de semnături fiind invalidate din următoarele motive: 
- nume şi prenume eronate sau incomplete;
- adresa de domiciliu/reşedinţa incompletă sau persoane cu domiciliul în altă localitate;
- cod numeric personal incomplet sau eronat;
- seria şi numărul actelor de identitate eronate sau expirate anterior datei listei.
Precizăm că atestarea semnăturilor a fost realizată de către funcţionarii publici din cadrul Primăriei Municipiului Constanţa cu bună-credinţă şi responsabilitate, în conformitate cu prevederile legale”, au transmis reprezentanţii Primăriei Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii