Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Chesoi il "provoaca" pe Hasotti

ro

25 Aug, 2008 00:00 1036 Marime text
1219608108.jpg

Sedinta Comitetului National de Conducere (CNC) al PNTCD, desfasurata, ieri, la Sinaia, a avut ca principal scop ratificarea acordului cu PNL pentru alegerile parlamentare si stabilirea celor 30 de colegii unde vor candida taranistii, ca independenti, sub sigla liberalilor.

Intrunirea programata de aripa pro-PNL a avut loc in paralel cu Congresul extraordinar convocat de tabara pro-PD-L, aspect ce arata clar ca PNTCD se indreapta spre o scindare. In situatia creata, presedintele PNTCD, Marian Milut, impreuna cu echipa sa, a aplicat unele "sanctiuni" pentru "razvratiti", in speranta ca apele se vor calma. Astfel, inca de la inceputul lucrarilor, delegatii la CNC au "decretat" ca evenimentul de la Bucuresti (n.r. referire la Congresul extraordinar) este nelegal si nestatutar si, in consecinta, nu poate produce efecte. Cu 47 de voturi "pentru" si cinci "impotriva", presedintele CNC, Gheorghe Ciuhandu, a fost eliberat din functie din motiv de "eficienta politica scazuta". Pentru a nu-i ofensa prea tare pe taranistii din judetul Timis, participantii la Comitetul National de Conducere au desemnat, tot prin vot, ca functia de presedinte al CNC sa revina vicepresedintelui PNTCD, Marius Popovici, reprezentant al organizatiei de la Timisoara. Aspectele "organizatorice" fiind definitivate, taranistii ce au raspuns "prezent" chemarii lui Marian Milut au trecut la probleme politice. Parafarea acordului cu PNL va permite PNTCD sa-si promoveze 30 de oameni in viitorul Parlament, candidati ce vor participa in scrutinul din toamna sub sigla PNL, in diverse colegii din intreaga tara.

Liberalii spun "nu", taranistii incearca

Presedintele organizatiei judetene PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi, a confirmat ca a solicitat conducerii centrale a partidului alocarea a doua colegii: fie doua pentru Camera Deputatilor, fie unul la Senat si unul la Camera Deputatilor. "Daca vom obtine doua colegii la Camera Deputatilor, unul va fi ales de noi si unul de catre colegii liberali", a precizat liderul PNTCD Constanta. Chesoi a explicat ca repartizarea colegiilor se va face in cadrul unor negocieri directe intre conducerile celor doua partide, negociere care se preconizeaza a avea loc miercuri sau joi. "In functie de colegiile care ne vor reveni, vom desemna si candidatii, conducerea centrala a partidului urmand sa le valideze", a conchis presedintele PNTCD Constanta, Tudorel Chesoi. Curajul delegatiei PNTCD Constanta se bazeaza pe rezultatul obtinut la locale si pe aprecierile de care se bucura filiala tomitana din partea conducerii centrale, dar si pe fondul unui refuz categoric formulat de liderii PNL de la mal de mare. In acest context, ramane de vazut cine va castiga: vicepresedintele PNL, Puiu Hasotti, sau presedintele PNTCD, Tudorel Chesoi!?

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU {/autor}

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii