Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:40 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Certuri în USL. PSD atacă PNL Campanie electorală cu mâini rupte la Mihail Kogălniceanu (Document)

ro

08 Jun, 2012 01:00 4800 Marime text
Kogalniceanu-RaresGhiocel1.jpgCampania electorală s-a lăsat cu scandal la Mihail Kogălniceanu. Reprezentanţii PNL Mihail Kogălniceanu au trimis două reclamaţii la Biroul Electoral Central Judeţean. Una a fost depusă în ziua de miercuri, iar cea de-a doua a fost înregistrată ieri. Reclamaţiile sunt îndreptate împotriva candidatului PSD la Consiliul Local Mihail Kogălniceanu, Ion Ghiţă, şi a unui simpatizant al PSD, Traian Pascu.

Potrivit reprezentanţilor PNL, miercuri, la ora 23.30, Ion Ghiţă şi Traian Pascu, împreună cu alte persoane care nu au putut fi identificate, au fost surprinşi în timp ce împrăştiau materiale denigratoare la adresa candidatei PNL, Ancuţa Daniela Belu, şi echipei sale de consilieri. În urma altercaţiei dintre simpatizanţii PSD şi membrii PNL, a rezultat rănirea membrului PNL, Rareş Ghiocel Ţărână, care a necesitat îngrijiri medicale. Rareş Ghiocel Ţărână, candidat pe lista PNL la Consiliul Local Mihail Kogălniceanu, a depus plângere la Poliţia Locală şi este decis să se adreseze instanţei pentru a-şi face dreptate. Acesta s-a folosit de aparatul foto pentru a înregistra cele săvârşite de simpatizanţii PSD. În timpul incidentului, Traian Pascu i-a smuls victimei aparatul din mână, distrugându-l.

„În jurul orei 23.30, mă aflam pe DJ 222, cu Aurelian Belu. La un moment dat am observat o dubiţă de culoare gri. Din maşina respectivă, care era staţionată, au coborât doi bărbaţi, care începuseră să arunce nişte afişe, iar când ne-au văzut pe noi s-au urcat în dubiţă şi au plecat în trombă. Ajunşi la locul respectiv, am recuperat două afişe în care era şi poza mea, nişte afişe cu conţinut jignitor la adresa mea şi a colegilor mei. Am plecat în urmărirea acestora şi când am ajuns pe strada Dorobanţi aceştia au oprit maşina şi ne-au blocat drumul. Am oprit şi noi, eu am scos aparatul foto şi am încercat să-i fotografiez, dar în momentul în care am vrut să urc în maşină să plecăm unul dintre ei, numitul Traian Pascu, a venit şi mi-a smuls aparatul foto din mână, pe care mi l-a distrus. În momentul în care am vrut să mă întorc să recuperez aparatul, Traian Pascu m-a lovit cu piciorul peste braţul stâng, m-a înjurat şi m-a ameninţat că-mi rupe picioarele", susţine Rareş Ghiocel Ţărână, candidat pe lista PNL la Consiliul Local Mihail Kogălniceanu. Conflictul este unul politic, mai declară persoana agresată, şi acuză că PSD face o campanie murdară la Mihail Kogălniceanu. „Simpatizanţii PSD împrăştie afişe cu acuze pe care nu le pot dovedi. Dacă erau bărbaţi şi voiau să facă o campanie electorală curată, împărţeau materiale electorale oamenilor personal, cum am făcut şi noi. Noi am distribuit pliante care conţin cheltuielile făcute din banii publici de către primarul Valer Iosif Mureşan şi CD-uri cu imaginea comunei după cei opt ani de mandat ai primarului. Noi le-am arătat oamenilor adevărul, nu am venit cu minciuni", a explicat Rareş Ghiocel.

„Intenţia celor de la PSD este de a denigra şi discredita imaginea candidaţilor PNL"

Prin cea de-a două reclamaţie, membrii PNL din Mihail Kogălniceanu sesizează un alt neajuns. Potrivit lor, în perioada 5 - 6 iunie, mai multe persoane din anturajul PSD au făcut presiuni asupra anumitor cetăţeni din localitate pentru a da declaraţii mincinoase, sub aspectul că au primit diverse sume de bani de la anumite persoane din staff-ul de campanie al PNL. „Intenţia celor de la PSD este de a denigra şi discredita imaginea candidaţilor PNL cu orice preţ. Suntem asociaţi cu diferite persoane, o parte dintre ele sunt rude cu domnul primar. Fina dânsului este din acest clan. Doar ce le-a dat ANL-uri rudelor dânsului şi acum ne asociază cu ei, ca să se debaraseze de ei şi ca să-i arunce în tabăra cealaltă", a precizat Ancuţa Belu. Prin afirmaţiile pe care la face, nu numai că denigrează imaginea PNL, dar discriminează şi imaginea femeii în societate. „Am văzut că domnul primar mi-a recomandat public să merg la cratiţă", a explicat Anca Belu. Candidaţii PNL de la Mihail Kogălniceanu îşi pun nădejdea că autorităţile competente vor lua măsurile necesare pentru a se pune capăt acestei campanii de denigrare şi discriminare derulată de PSD.

Contactat telefonic, primarul Valer Iosif Mureşan a declarat că agresaţi au fost membrii săi de partid şi nu Rareş Ghiocel Ţărână, cel care s-a ales cu o contuzie la mână, refuzând să răspundă la alte întrebări legate de campania de denigrare a PSD sesizată de membrii PNL la Biroul Electoral Judeţean.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii