Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce s-a stabilit, astăzi, la întâlnirea dintre primul ministru şi reprezentanţi sindicatelor polițiștilor

ro

24 Jul, 2017 13:39 2143 Marime text
Premierul Mihai Tudose s-a întâlnit astăzi cu reprezentanții Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România.

Șeful Executivului a subliniat că este necesar un statut al polițistului, elaborat împreună cu reprezentanții structurilor asociative ale acestora și care să definească foarte clar drepturile și aspectele specifice acestei profesii.

De asemenea, acesta a discutat despre modificările ce trebuie făcute cu privire la asigurarea medicală, astfel aceasta să fie în concordanță cu riscurile pe care le presupune profesia de polițist.

În ceea ce privește necesarul de personal, premierul a menționat că rolul Comitetului Interministerial constituit printr-o Ordonanță adoptată de Guvern este de a audita posturile din administrație, inclusiv pe cele din poliție și de a veni cu soluții. Astfel, în fiecare domeniu să existe eficiență a personalului.

Totodată, prim-ministrul s-a arătat deschis la propunerea reprezentanților Sindicatului Național al Agenților de Poliție din România de a flexibiliza modul și perioada de școlarizare a agenților de poliție. Astfel, promovarea în carieră se va face treptat și se va baza și pe activitatea practică la locul de muncă.

Premierul Tudose a transmis reprezentanților sindicatului polițiștilor că a cerut ministrului Muncii, Lia Olguța Vasilescu și ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan o analiză și soluții cu privire la majorare a salariilor.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii