Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce funcții au obținut parlamentarii de la Constanța în comisiile de specialitate?

ro

25 Dec, 2020 00:00 4555 Marime text
  • Cele două camere ale parlamentului au fost constituite iar deputații și senatorii și-au ales comisiile de specialitate în cadrul cărora vor lucra, în afara plenului
  • Stelian Ion, deputat USR a devenit ministru al Justiției iar deputatul PNL, Bogdan Huțucă, președintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci
  • Trei social-democrați au reușit să obțină funcții de vicepreședinte la nivelul comisiilor: Cristina Dumitrache, Horia Țuțuianu și Felix Stroe
  • Deputatul PNL, Bogdan Bola a fost ales secretar al Comisiei pentru Mediu
  • Senatorul AUR, Sorin Mateescu a devenit vicepreședintele Comisiei pentru Constituționalitate

 
În legislatura 2020-2024, judeţul Constanţa are 16 parlamentari: 11 deputaţi şi cinci senatori.
Cele două camere ale parlamentului au fost constituite iar deputații și senatorii și-au ales comisiile de specialitate în cadrul cărora vor lucra, în afara plenului.

Stelian Ion, deputat USR a devenit ministru al Justiției iar deputatul PNL, Bogdan Huțucă, președintele Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci.
În ordinea importanței funcțiilor deținute la nivel guvernamental sau parlamentar, celor doi le urmează trei social-democrați, care au reușit să obțină funcții de vicepreședinte la nivelul comisiilor: Cristina Dumitrache, deputat, a fost aleasă vicepreședintele Comisiei pentru Mediu și Echilibru Social, Horia Țuțuianu este vicepreședinte al Comisiei pentru Buget, Finanțe și Bănci iar Felix Stroe, senator, vicepreședinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională.
Și deputatul PNL, Bogdan Bola a fost ales secretar al Comisiei pentru Mediu. Acesta mai este membru și în Comisia de Cultură și Arte a Camerei Deputaților.

Restul parlamentarilor sunt doar membri în Comisiile de specialitate, după cum urmează: Marian Crușoveanu, deputat PNL este membru în Comisia pentru transporturi și infrastructură.

Septimiu Bourceanu, senator PNL, a fost ales membru în Comisia pentru sănătate publică, dar și în Comisia pentru Comunicații și tehnologia informației.
Lucian Lungoci de la PSD este  membru în Comisia pentru Transporturi și Infrastructură, senatorul Remus Negoi, din partea USR-PLUS, este membru în Comisia pentru comunicații și tehnologia informației dar și în Comisia pentru Cultură și Media iar deputatul USR PLUS Cristina Rizea a fost aleasă în Comisia pentru muncă și protecție socială și în Comisia pentru egalitate de șanse între femei și bărbați.
Și senatorul AUR, Sorin Mateescu a devenit vicepreședintele Comisiei pentru Constituționalitate, iar senatoarea AUR, Evdochia Aelenei, membru în Comisia pentru sănătate publică și în Comisia pentru Energie, infrastructură energetică și resurse minerale.

Citește și:

Care sunt parlamentarii de la Constanța care nu se vor mai regăsi în viitorul legislativ?

AUR, patru mandate în viitorul Parlament. Cum vor fi repartizate mandatele de deputați și senatori la Constanța?www.ziuaconstanta.ro

Ei sunt cei 16 parlamentari de Constanţa din legislatura 2016-2020. Averi, interese şi activitate politică (galerie foto)
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii