Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ce face senatorul Banias în cazul condamnării lui Voiculescu „Exclud posibilitatea plecării din partid”

ro

14 Oct, 2013 00:00 2108 Marime text
Cei mai mulţi dintre membrii Partidului Conservator sunt îngrijoraţi de verdictul final din dosarul „Privatizarea ICA”. Asta pentru că preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost condamnat de instanţă la cinci ani de închisoare în acest dosar pentru corupţie, spălare de bani şi trafic de influenţă, decizie care nu este însă definitivă, putând fi atacată cu apel.
Potrivit unor surse, nici senatorul constănţean PC Mircea Banias n-ar fi tocmai relaxat în acest context. Astfel, susţin sursele citate, dacă Voiculescu va fi condamnat, Banias ar lua în calcul dezertarea din rândul conservatorilor şi orientarea către alt partid. Formaţiunea politică la care senatorul Colegiului 4 s-ar gândi ar fi, conform aceloraşi surse, PDL-ul. Aşadar, vechiul său partid,  pe care l-a părăsit în iarna lui 2012. O posibilă revenire printre democrat liberali nu ar avea însă loc în Organizaţia PDL Constanţa, date fiind cunoscutele tensiuni dintre Mircea Banias şi senatorul Gigi Chiru, actualul lider al filialei.

Parlamentarul conservator spune că nu are de gând să plece din partidul fondat de Dan Voiculescu, indiferent de verdictul final din dosar. Mai exact, senatorul Mircea Banias, fost preşedinte al PDL Constanţa, a declarat: „Nu mi-am pus această problemă. N-am cum să confirm aşa ceva. Exclud posibilitatea plecării din partid”. Banias a mărturisit totodată că nu crede că Dan  Voiculescu va fi condamnat definitiv.
Cu toate acestea, senatorul constănţean admite că PC-ul va avea probleme în ceea ce priveşte capitalul de imagine, în eventualitatea condamnării lui Voiculescu. „Ar fi absurd să pretind că partidul nu va fi afectat. Dar PC nu este format dintr-un singur om. Preşedinţii filialelor judeţene îşi fac treaba ca de obicei, fără scandal”, a mai afirmat Mircea Banias.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii