Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

CCR, sesizată pe OUG-ul lui Tudorel Toader. Ion Stelian (USR) - „Îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa promovată în sprijinul infractorilor va pica!“

ro

22 Oct, 2018 00:00 1429 Marime text

Un complet de judecători de la Curtea de Apel Bucureşti a sesizat Curtea Constituţională cu o excepţie de neconstituţionalitate referitoare la două articole din Ordonanţa de Urgenţă 92/2018 pe legile justiţiei, care se referă la procurorii de la Parchetul General, DNA şi DIICOT. Este vorba despre ordonanţa promovată de ministrul Tudorel Toader, adoptată de guvernul Dăncilă şi criticată de Comisia Europeană, opoziţie, preşedintele Iohannis şi o mare parte a societăţii civile.

„Se pare că ticăloasa OUG 92/2018, prin care Tudorel Toader a dorit să dezintegreze DNA-ul, DIICOT-u, Parchetul General, prin îndepărtarea intempestivă din aceste structuri a unui număr foarte mare de procurori, va ajunge în faţa Curţii Constituţionale mult mai curând decât anticipam. Un complet al Curţii de Apel Bucureşti a decis deja sesizarea CCR într-un dosar pe care trebuie să-l soluţioneze! Tudorel Toader, îndrăzniţi să credeţi că ordonanţa pe care aţi promovat-o în sprijinul infractorilor va pica la CCR!”, afirmă deputatul USR de Constanţa Stelian Ion, membru al Comisiei Juridice din Camera Deputaţilor.

Vă reamintim, printre altele, că noile reglementări din ordonanţa de urgenţă impun o vechime de cel puţin 10 ani în magistratură pentru procurorii din Parchetul General, DNA şi DIICOT.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii