Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:53 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cazul „Zvastica", pasat între parchete Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Radu în „cărţile" procurorilor

ro

03 Mar, 2011 02:26 2044 Marime text

cap_9.jpgDosarul cu numărul 666/P/2009 îi priveşte pe numiţii Mazăre Radu Ştefan şi pe Mazăre Radu

De bine ce s-a redeschis pentru a treia oară ancheta în care primarul Radu Mazăre este cercetat pentru port în public de însemne naziste, dosarul a început să se plimbe între parchetele constănţene mai ceva ca un colindător în noaptea de Ajun pe la casele creştinilor.

De menţionat că, potrivit Parchetului Curţii de Apel Constanţa, dosarul îi priveşte „pe numiţii Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Radu".

La începutul acestui an, după ce s-a infirmat pentru a doua oară soluţia de neîncepere a urmăririi penale dispuse faţă de edil, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care aveau dosarul în lucru, au decis declinarea acestuia în favoarea procurorilor DIICOT Constanţa. De aici, dosarul a luat drumul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa.

„Vă facem cunoscut că prin ordonanţa din data de 3.01.2011, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa a dispus declinarea competenţei de soluţionare a cauzei penale privind pe numiţii Mazăre Radu Ştefan şi Mazăre Radu în favoarea DIICOT - Serviciul Teritorial Constanţa", se arată într-o adresă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa. Astfel, pentru a doua oară de la izbucnirea scandalului „Zvastica", procurorii Serviciului Teritorial Constanţa al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism au fost chemaţi să se pronunţe asupra portului zvasticii în public de către primarul Constanţei la defilarea de modă din 2009.

Reclamat pentru „infracţiuni contra siguranţei naţionale"

Mai exact, unde anul trecut li s-a cerut să precizeze dacă fapta s-ar încadra la „infracţiuni contra siguranţei naţionale", după cum se arăta într-una dintre plângerile formulate împotriva lui Mazăre, anul acesta, procurorii DIICOT au fost chemaţi să-şi spună cuvântul şi cu privire la portul însemnelor de către mezinul Mazăre. Concret, dosarul a fost trimis la începutul anului la DIICOT pentru ca anchetatorii să stabilească dacă edilul Mazăre poate fi acuzat de „instigare la infracţiuni contra siguranţei naţionale", dat fiind că mezinul ar fi purtat uniforma la îndemnul său. Dosarul a „staţionat" la DIICOT circa trei săptămâni, acesta fiind termenul cel mai scurt posibil pentru soluţionare, potrivit procurorului-şef al DIICOT Constanţa, magistratul Laurenţiu Bratosin. Totodată, acesta a precizat că „din punctul de vedere al DIICOT Constanţa, în cauză nu există infracţiuni contra siguranţei naţionale şi nici instigare la astfel de infracţiuni". În acest context, dosarul a fost declinat spre competentă soluţionare în favoarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Până la închiderea ediţiei, nu am putut obţine un punct de vedere din partea reprezentanţilor Parchetului Judecătoriei Constanţa cu privire la stadiul în care se află cercetările în dosarul cu pricina.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • mama omida 03 Mar, 2011 16:45 Bravo procurori! Sa simta si Mazare odata rigoarea si asprimea legii. Tineti-o tot asa !