Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:17 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Caravana PNL. Va continua seria seminarelor şi dezbaterilor din care să reiasă soluţii şi pentru Constanţa

ro

18 Jun, 2018 00:00 1259 Marime text
„Caravana liberală“, un proiect iniţiat de conducerea centrală a PNL, care vizează consolidarea cunoştinţelor teoretice ale membrilor, organizarea unor dezbateri în filiale cu simpatizanţii liberali, dar şi prezentarea oportunităţilor de dezvoltare aduse de politicile gândirii liberale, a ajuns şi la Constanţa.

„Pentru că sunt mulţi care nu înţeleg valorile liberalismului şi ce ar trebui cu adevărat promovat de către Partidul Naţional Liberal în societatea românească, consider seria seminariilor despre diferitele curente ale liberalismului drept foarte necesară. Dreptul la viaţă, la libertate şi la proprietate şi rezistenţa la oprimare sunt valori universale, pe care liberalii ar trebui să le susţină mereu“, a declarat Bogdan Bola, secretar regional al Partidului Naţional Liberal.

Liberalul constănţean apreciază că, în societatea de azi, condusă de un „PSD populist şi demagog, în care antreprenorii sunt înfieraţi şi capitalismul este blamat, este foarte necesar ca anumite aspecte să fie explicate, mai ales celor care activează în politică. Egalitarismul (promovat de comunişti şi acum, de urmaşii lor…) a produs o lume îngrozitoare, cu personaje şterse, această «nivelare» funcţionând doar în jos, fiind, practic, o politică de handicapare socială. Da, toţi oamenii sunt egali în drepturi, însă inegali în talente şi abilităţi, acestea însă având rolul să îi unească pe oameni, nu să îi dezbine. Iar inegalitatea materială, atât de populist condamnată la nivel de discurs public, este imorală doar dacă averea este dobândită prin mijloace nedrepte“.
 
În lunile următoare, liberalii vor continua seria seminarelor despre ideologia liberală şi vor iniţia dezbateri publice din care să reiasă idei bune şi soluţii pentru situaţia extrem de nefericită din toate oraşele şi judeţele din ţară, inclusiv Constanţa.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii