Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Candidat la Primărie sau la Consiliul Judeţean? Claudiu Palaz - „Îmi doresc o luptă corectă, fără furăciuni"

ro

26 Apr, 2012 01:27 2516 Marime text
cap_4.jpgClaudiu Palaz a susţinut ultima conferinţă de presă în instituţia în care a activat 12 ani şi a anunţat că intră în cursa pentru alegerile din 10 iunie.

Claudiu Palaz a susţinut ieri ultima conferinţă de presă la sediul Prefecturii Constanţa, după ce, în cursul zilei de marţi, a fost înlocuit din funcţia de reprezentant al Guvernului în teritoriu printr-o hotărâre a Executivului. Palaz a menţionat încă de la început că şi-a dorit să aibă o ultimă întâlnire cu reprezentanţii presei în sediul instituţiei în care a lucrat timp de 12 ani, ca secretar general, ca subprefect şi, ulterior, ca prefect, pentru că nu i s-ar fi părut normal să plece fără a-şi lua rămas bun.

Claudiu Palaz a declarat că este convins că în calitate de prefect şi-a îndeplinit obiectivele, Prefectura Constanţa fiind, susţine el, în topul presei locale şi centrale de-a lungul mandatului său. Fostul prefect a afirmat şi că, în tot acest timp, a avut o relaţie bună cu toţi primarii din judeţ, indiferent de culoarea politică a acestora.

„Mi-am dat demisia pe 18 aprilie"

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu la Constanţa a ţinut să precizeze că şi-a depus demisia din funcţie pe 18 aprilie, cu 50 de zile înainte de o eventuală candidatură, aşa cum prevede legea. Întrebat de ce a rămas în Prefectură în condiţiile în care a demisionat încă de pe data de 18 aprilie, Palaz a explicat că „demisia operează atunci când operează Hotărârea (n.r. Hotărârea de Guvern)". „Demisia mea e un act de voinţă şi îl fac cum vreau", a specificat el.

Ulterior, el a afirmat că în cursul săptămânii viitoare (marţi, în şedinţa de Guvern) va fi numit noul prefect al judeţului Constanţa şi că, din informaţiile pe care le deţine, propunerea înaintată la Guvern este cea a Aurei Bozdoacă, şefa Serviciului de Verificare a Legalităţii Aplicării Actelor Normative şi Contencios Administrativ din cadrul Instituţiei Prefectului. Până la numirea unui nou prefect însă, interimatul este asigurat de actualul subprefect, Aidun Curt - Mola.

„E timpul pentru o schimbare"

palaz_-_palaz_2.jpg

Claudiu Palaz a mărturisit că „e timpul pentru o schimbare", dar şi că îşi doreşte „o confruntare reală în ceea ce priveşte viitoarele alegeri". În această ordine de idei, Palaz nu a ascuns faptul că va candida la alegerile din 10 iunie: „Cred că experienţa administrativă acumulată până acum este necesară pentru a putea face mai mult, din altă funcţie, o funcţie politică. Şi asta va hotărî alegătorul, sunt convins de acest lucru. Atâta timp cât pot să pun în slujba constănţeanului experienţa acumulată, o voi face. Asta m-a făcut să mă hotărăsc să intru în această luptă electorală". El nu a specificat însă dacă va candida pentru Primăria Constanţa sau pentru Consiliul Judeţean.

Fostul prefect al judeţului Constanţa susţine că îşi doreşte „o luptă corectă, fără furăciuni". „O să vă spun la vremea respectivă şi cum se procedează şi care este antidotul. Dar toate la timpul lor", a declarat Palaz pe marginea acestui subiect.

În ceea ce priveşte „programul politic, platforma politică sau funcţia" pentru care va candida, Claudiu Palaz a precizat că va susţine o conferinţă de presă separată, în cursul acestei săptămâni. Fostul prefect nu a vrut să facă declaraţii politice în sediul Instituţiei Prefectului. „Săptămâna aceasta îmi doresc să o organizez şi vă voi da detalii. Nu am dorit să fac o conferinţă politică la Prefectură. Vreau să rămân apolitic până când voi ieşi pe uşa Prefecturii".

De asemenea, Palaz a anunţat că marţi seară a dat dispoziţie să fie îndepărtate toate panourile cu activitatea sa în calitate de prefect al judeţului Constanţa, panouri amplasate atât în municipiul Constanţa, cât şi în judeţ, şi a atras din nou atenţia asupra faptului că acestea nu au fost plătite din bani publici.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Grigore 05 May, 2012 17:24 doar tu ....! stii bine