Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campania #farapenali continuă la Constanţa. Au fost strânse 4.000 de semnături. De săptămâna viitoare, cortul va fi amplasat pe strada Ştefan cel Mare!

ro

26 Apr, 2018 00:00 2365 Marime text
Semnăturile campaniei „Fără Penali în funcţii publice“ vor da şansa unei Românii curate şi oneste, susţin reprezentanţii USR în calitate de iniţiatori ai campaniei. Iniţiativa îşi propune modificarea Constituţiei pentru a interzice accesul în funcţii publice persoanelor care au fost condamnate la închisoare pentru că au săvârşit infracţiuni cu intenţie.
 
Mai multe ţări din Europa au astfel de interdicţii în legislaţie pentru a limita corupţia în instituţiile de stat, iar state precum Estonia, Danemarca, Polonia, Luxemburg au acest principiu în Constituţie. Din păcate, în România, legislaţia nu interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcţii publice, cu excepţia funcţiilor din Guvern. Hai să schimbăm lucrurile pentru ca la Centenar să avem o Românie fără penali!
 
Până în acest moment, la cortul „Fără penali“, amplasat la Casa de Cultură din Constanţa, au semnat peste 3.500 de constănţeni. Alţi 500 au semnat iniţiativa în momentul în care s-au întâlnit prin oraş cu echipele mobile prezente în diferite zone ale oraşului, spune preşedintele USR Constanţa, Remus Negoi.
 
Vineri, 27.04.2018, va fi ultima zi în care cortul se va afla în zona Casei de Cultură, urmând ca în perioada 2.05 - 30.05, acesta să fie amplasat în apropiere de Tomis Mall.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii