Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:25 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bocai-„Este un nou prilej pentru locuitori să se întâlnească cu vedetele preferate" Încep Zilele Oraşului Ovidiu şi Festivalul „Elena Roizen" (galerie foto+document)

ro

26 May, 2012 02:21 3564 Marime text
03_festival_-_bocai.jpgFestivalul Cântecului Popular Dobrogean „Elena Roizen" şi Zilele Oraşului Ovidiu revin în atenţia publicului în acest week-end. Concursul naţional de muzică populară se desfăşoară pentru al cincilea an consecutiv, în timp ce Zilele Oraşului se află la cea de-a patra ediţie.

Cele două evenimente, care transformă oraşul Ovidiu într-unul dintre principalele puncte de atracţie de la malul mării, vor avea anul acesta cel puţin aceeaşi amploare ca şi în trecut. Potrivit primarului oraşului, Dumitru Bocai, se aşteaptă participarea a peste 5.000 de persoane. Amintim că în anul 2009, primarul Dumitru Bocai a iniţiat o hotărâre de Consiliu Local prin care a stabilit ca dată pentru festival şi pentru zilele oraşului ultimul week-end din luna mai. Prin datarea lor, evenimentele au, pe lângă meritul omagial, un alt merit la fel de important: acela de a atrage turişti pe litoral.

Sunt aşteptaţi Ştefan Bănică Jr. şi trupa Holograf

Ambele evenimente sunt organizate de Primăria Ovidiu şi de Centrul Cultural din localitate. „Organizarea celor două evenimente a devenit o tradiţie pentru oraşul Ovidiu şi un prilej pentru locuitorii din Ovidiu să se întâlnească cu vedetele preferate pe care nu au avut şansa să le vadă decât la televizor", a declarat primarul Dumitru Bocai. Sâmbătă, Zilele Oraşului se vor încheia cu un extraordinar concert al trupei Holograf, iar duminică seara va fi în mijlocul oamenilor reputatul interpret Ştefan Bănică Jr. În cele două zile de week-end, petrecerea va începe la ora 12.00, în spaţiul special amenajat de autoritatea locală în vecinătatea Centrului Cultural din oraş. Spectacolele vor debuta cu momente artistice susţinute de prichindeii de la grădiniţele Zig-Zag şi Licurici. De asemenea, din anul 2009, luptele tradiţionale tătăreşti denumite Kureş au fost nelipsite de la sărbătoare, publicul fiind invitat să asiste din nou la acestea, duminică, de la ora 13.00, în incinta Complexului Sportiv Ovidiu. Vor mai urca pe scenă pentru a sărbători alături de localnici ansamblurile folclorice din oraş - Muguraşii şi Dobrogeanca, dar şi trupele Eleven, Vivi & Band, Dany S Dancers Junior, Steluţele Mării şi Bambini. Copiii de la Clubul Amicii au pregătit şi ei un moment special. Mai sunt aşteptaţi să concerteze Rina, Letiţia Boroi - câştigătoarea Trofeului „Elena Roizen" în 2011, Alexandru Brădăţan, Stelu Enache, Mircea Cazan şi Ionuţ Galani.

24 de interpreţi intră în competiţie

Anul acesta, Festivalul-concurs „Elena Roizen" este programat să se desfăşoare sâmbătă, de la ora 18.00 la ora 20.00, urmând ca duminică, de la aceeaşi oră, să aibă loc Gala Laureaţilor. Vor participa la concurs 24 de interpreţi de muzică populară din toată ţara, după cum urmează: cinci din Constanţa, cinci din Tulcea, cinci din Bistriţa, trei din Suceava, unul din Argeş, unul din Braşov, unul din Sălaj, unul din Maramureş, unul din Covasna, unul din Mehedinţi. Cel mai bun dintre cei mai buni interpreţi va dobândi Marele Premiu, în valoare de 2.000 de lei. De asemenea, concurentul clasat pe locul I va fi răsplătit cu suma de 1.500 de lei. Pentru locul II este prevăzut un premiu în cuantum de 1.000 de lei, iar pentru locul III suma de 800 de lei. Vor fi acordate şi două menţiuni în cuantum de 500 de lei. Încă de la debut, în afară de distincţiile anterior menţionate, în cadrul festivalului au existat şi următoarele patru premii: Premiul Radio Constanţa, Premiul Radio Neptun, ambele în cuantum de 200 lei, Premiul Juriului în valoare de 300 de lei şi Premiul Familiei Roizen, în cuantum de 500 de lei.

În documentul ataşat veţi găsi numele tinerilor care se vor întrece astăzi pentru a câştiga Marele Premiu din cadrul Festivalului Cântecului Popular Dobrogean „Elena Roizen".

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii