Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:22 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Blocaj la nivel de municipiu între PNL și USR. Coaliția din Constanța, în prag de destrămare?

ro

28 Jun, 2021 00:00 5022 Marime text
  • USR Constanța și-a desemnat noua conducere județeană
  • Noul președinte este Dumitru Caragheorghe, liderul consilierilor locali municipali constănțeni
  • Noua echipă de la conducerea USR Constanța recunoaște că există un blocaj la nivel de municipiu între USR și PNL
  • Viceprimarul Florin Cocargeanu a afirmat în conferința de presă de ieri că nu are comunicare nici cu primarul, nici cu city-managerul și nici cu ceilalți colegi din cadrul administrației publice locale
  • Dumitru Caragheorghe a anunțat că în următoarea perioadă, va încerca să detensioneze situația existentă, dar în același timp, USR Constanța vrea să anuleze hotărârea prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să îngrijească spațiile verzi
  • În același timp, vor depune amendamente la regulamentul parcărilor
  • USR are pregătite și proiecte pe care vrea să le introducă în ședințele de Consiliu Local Municipal iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, USR ia în calcul și denunțarea acordului politic cu PNL, acord care oricum a fost încălcat în repetate rânduri
 
USR Constanța și-a desemnat noua conducere județeană. Președinte a fost ales Dumitru Caragheorghe, liderul consilierilor locali municipali constănțeni, care a anunțat, încă de pe acum, că va candida pentru această funcție și peste 2 ani, deoarece programul cu care a candidat este proiectat pe 4 ani.

Tot în cadrul Conferinței de alegeri de sâmbătă, au fost desemnați și 42 de delegați care vor reprezenta organizația Constanța la Congresul național din luna octombrie, în cadrul căruia va fi desemnat noul președinte al partidului.

Prezent alături de colegii săi la conferința de presă organizată dopo alegeri, ministrul Justiției și “liderul de facto” al USR Constanța, Stelian Ion, a declarat că este mulțumit de alegerea noului președinte județean al USR și a insistat pe faptul că este interesat de ceea ce se întâmplă la Constanța.

“Mă interesează foarte mult ce se întâmplă la Constanta. Am mare încredere în aceasta echipă”, a precizat Stelian Ion.

La alegeri de sâmbătă, pe lângă președintele organizației au fost aleși și cei cinci vicepreședinți: Remus Negoi, Andrada Dordea, Mihai Ochiuleț, Florin Cocargeanu și Cristian Mirea, dar și noul Birou județean, format din: Edward Nedelcu, Gabriel Ciobanu, Mirela Garip, Cătălin Iacob, Radu Liviu Anghel, Alex Dănilă, Angelo Anagnoste, Cristina Rizea și Ion Mirea.

Blocaj la nivel de municipiu între PNL și USR


Noua echipă de la conducerea USR Constanța recunoaște că există un blocaj la nivel de municipiu între USR și PNL.
Viceprimarul Florin Cocargeanu a afirmat în conferința de presă de ieri că nu are comunicare nici cu primarul, nici cu city-managerul și nici cu ceilalți colegi din cadrul administrației publice locale.
Cocargeanu a mai spus că nu știe cum va mai putea lucra cu directorul din primărie, Horia Constantinescu  dar și cu city-managerul, Felicia Ovanesian, după declarațiile făcute de aceștia  la adresa sa, în spațiul public. Cocargeanu spune că desi s-a abținut să le dea replică, public, deciziile nu pot fi luate așa.

Despre blocajul la nivel de municipiu dintre PNL si USR, a vorbit și noul președinte USR, Dumitru Caragheroghe.

“Acordul politic nu este respectat”, a spus acesta.

Caragheorghe a mai anunțat că în următoarea perioadă, va încerca să detensioneze situația existentă, dar în același timp, USR Constanța vrea să anuleze hotărârea prin care asociațiile de proprietari sunt obligate să îngrijească spațiile verzi.

În același timp, vor depune amendamente la regulamentul parcărilor.

USR are pregătite și proiecte pe care vrea să le introducă în ședințele de Consiliu Local Municipal iar dacă acest lucru nu se va întâmpla, USR ia în calcul și denunțarea acordului politic cu PNL, acord care oricum a fost încălcat în repetate rânduri.

“Avem cel puțin 40 de proiecte“, a spus Caragheorghe, unul dintre ele fiind și înființarea de noi parcuri. Există un blocaj la nivel de municipiu, cerem respectarea protocolului. Actuala administrație continuă proiecte ale fostei administrații, fără să fim consultați. Este cazul stadionului, noi am propus ceva, dar ei continuă proiectul care e o rusine. Am venit cu propunerea construirii unui stadion de 18 mii de locuri. De asemenea, proiectul reabilitării străzii Ștefan cel Mare, e un proiect bun, dar spațiul trebuie regenerat urban. Despre promenada falezei care pornește din portul Tomis până la Pescărie, noi am propus promenadă cu parcuri, zone de relaxare, există voci din Primărie care vorbesc din nou de șoseaua de coastă”, a mai spus Dumitru Caragheorghe.
 
PRECIZĂRI:

Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
Citește și:

Conferința de presă a USR Constanța cu participarea ministrului Justiției, Stelian Ion (galerie foto+video)

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii