Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:20 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţul ultimilor trei ani de guvernare unde am fost, unde am ajuns, încotro ne îndreptăm

ro

10 Mar, 2012 03:03 876 Marime text
Deputaţii PDL Constanţa au făcut bilanţul ultimilor trei ani de guvernare. Măsurile nepopulare luate de Guvern au dus la crearea stabilităţii macroeconomice, potrivit reprezentanţilor PDL

Deputaţii PDL Constantin Chirilă şi Zanfir Iorguş au prezentat vineri bilanţul ultimilor trei ani de guvernare, perioada 2009 - 2011. Potrivit celor doi deputaţi, în anul 2011 creşterea economică a fost de 2,5%, România înregistrând astfel a zecea cea mai mare creştere din UE. De asemenea, România s-a încadrat încă din anul 2010 în tendinţele impuse în prezent de noul tratat fiscal european şi, poate cel mai important, România a reintrat în categoria ţărilor recomandate pentru investiţii, în timp ce state precum Belgia, Italia, Spania, Cipru, Slovenia şi Portugalia au fost retrogradate.

„Trebuie să rezolvăm problemele din interiorul ţării"

Cei doi deputaţi sunt conştienţi că mai sunt multe lucruri de făcut. „Niciodată nu vom şti unde să intervenim dacă nu prezentăm o situaţie reală a performanţei economice. În afară, avem astăzi o imagine bună din punct de vedere economic, trebuie însă să rezolvăm problemele din interiorul ţării legate de creşterea salariilor şi, aşa cum a spus şi preşedintele Băsescu, pe cele legate de crearea de locuri de muncă", a precizat Constantin Chirilă. Deputatul a precizat că sectorul minier, agricultura şi turismul pot aduce noi locuri de muncă şi atrage investitori.

Se impun noi reduceri ale cheltuielilor bugetare

Reducerea numărului de parlamentari - chestiune votată de români la momentul referendumului din anul 2009, dar şi gruparea autorităţilor locale mici sunt şi ele o soluţie privind diminuarea cheltuielilor, este de părere deputatul Zanfir Iorguş. „Localităţile mici pot să lucreze şi dacă sunt grupate. Cum un constănţean poate să vină din zona Coiciu în centru la Primărie, aşa poate să vină un localnic din Amzacea la Primăria din Techirghiol", a declarat deputatul Zanfir Iorguş. Deputatul crede că regionalizarea, care va duce la desfiinţarea consiliilor judeţene, este următorul pas pe care România trebuie să-l facă. De ce nu sunt necesare consiliile judeţene?! „Consiliile judeţene au fost înfiinţate să rezolve decalajele economice înregistrate la nivelul localităţilor dintr-un judeţ, pentru a nu interveni în acest sens Guvernul. La Constanţa, spre exemplu, de câte ori a apărut un decalaj, el a fost tratat politic de către Consiliul Judeţean", a punctat Iorguş.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii