Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Băisan dă semnalul luptelor interne care încep în PNL pentru desemnarea noii conduceri

ro

22 Jan, 2017 19:53 2268 Marime text
Remus Cristy Băisan a transmis, în această seară, un comunicat de presă, prin care dă semnalul luptelor interne care încep în PNL pentru desemnarea noii conduceri.
 
Iată comunicatul de presă:
 

„Dragi concetăţeni,
 
Am decis să scriu acest comunicat întrucât consider că dreapta constănţeană este într-un real pericol să se prăbuşească.
 
Nu mă legitimez ca reprezentant sau purtător de cuvânt al Filialei PNL Constanţa.
 
Cu siguranţă nu sunt nici cel mai reprezentativ membru PNL, ca vechime, experienţă politică sau lupta pe ”baricadele” politicii pontice. Am intrat în politică pentru principiile în care cred, cât şi pentru dorinţa de a mă implica în viaţă socială.
 
Astăzi mă legitimez însă ca şi membru integru al unui partid care a eşuat lamentabil în procesul electoral de curând încheiat şi, cu siguranţă, că unul dintre cei care vă datorează explicaţii ( şi nu scuze) pentru acest eşec. Vă mai datorez mulţumiri, în nume personal şi al colegilor mei, pentru încrederea pe care o acordaţi unui partid care nu a făcut nimic altceva decât să va dezamăgească constant. Şi tot de datoria mea este să va asigur că nu suntem puţini aceia care vedem şi înţelegem că nu va merităm şi că avem datoria de a ne reforma în interesul comunităţii locale.
 
Cât despre explicaţia eşecului... A lipsei de opoziţie la PSD... A lipsei de interes faţă de viitorul comunităţii ....Aţi înţeles-o deja cu toţii...Am înţeles-o şi noi în interior....
 
PNL Constanţa s-a transformat într-o oligarhie, într-o cumetrie, în care ”politică” se face doar funcţie de interesele personale şi doar când acestea o impun. Într-o oligarhie subjugată într-o asemenea măsură de interesele personale, încât nu criticăm nici măcar incapacitatea organismelor locale şi judeţene de a ne scoate de sub zăpezi.


 
Identitatea liberală declarată este doar una de „vitrină”, folosită pentru ascunderea de interese obscure a celor 3-4 membri care au uzurpat conducerea.
 
Exemple recente, cum ar fi selecţia candidaţilor PNL la alegerile parlamentare, unde doar prietenii şi afinii Preşedintelui Dragomir au avut acces sau lipsa de transparenţă în gestionarea banilor partidului în campaniile electorale, ignorarea voinţei membrilor de partid în procesul decizional, manipularea cotidiană, vin să confirme şi să întărească acest lucru. Exemplele ar putea continuă cu unele de o gravitate mult mai mare din păcate. Este scandalos şi ruşinos. Consider că toate aceste lucruri trebuiesc ştiute şi în acelaşi timp corectate de îndată.
 
Se impun schimbări. Se impun demisii. Demisia actualului Preşedinte al filialei Gheorghe Dragomir şi al fînului acestuia Secretar General al filialei Septimiu Bourceanu, care se fac vinovaţi de eşecul partidului şi de blocarea activităţii filialei. Demisia actualului lider al consilierilor judeţeni, Gheorghe Muhscina (şef de campanie la alegerile parlamentare şi „uns” că viitor candidat la primăria Constanţa) care se face vinovat de negocieri „strâmbe” cu PSD în defavoarea cetăţenilor acestui judeţ. Demisia deputatului Robert Boroianu, pe care nu îl recomandă decât relaţia personală cu Gheorghe Dragomir, relaţie în baza căreia a fost simulată reformarea filialei prin interzicerea, nelegală, neconstituţională a candidaturii foştilor parlamentari şi impunerea celor care reprezintă interesele Preşedintelui Dragomir.
 
Demisiile a o parte din aleşii locali care se află în grave conficte de interese în raport cu PSD se impun şi ele. Numele acestora sunt cunoscute. Aceşti aleşi locali folosesc PNL că şi instrument de negociere cu PSD doar pentru a-şi rezolva propriile interese financiare. Aceştia trebuie să plece de îndată, iar în locul lor partidul să acceadă membri valoroşi, oameni integri, traşi pe linie moartă de ”Dragomir & Co. Srl”.
 
Doar aşa vom putea porni un proces de reformare imediată în interiorul partidului, bazat pe meritocraţie şi pe dorinţa de a face opoziţie reală PSD -ului în cei ( cel puţin) 4 ani de groază care vor urma.
 
Declaraţiile recente din presă ale Preşedintelui filialei Gheorghe Dragomir încearcă să ne convingă cum că el sau un altul din „gaşcă” domniei sale vor conduce în continuare partidul cu sprijinul acestei oligarhii instalate la Constanţa, prin manipularea primarilor şi a consilierilor judeţeni. Orice eventual opozant, membru PNL este calificat de dl. Dragomir Gheorghe drept frustrat.
 
Recentele întâlniri de tip „cartel” realizate în diferite locaţii (Techirghiol, Bueno etc), altele decât sediul de partid, vin să ne confirme faptul că acest grup de interese financiare este pregătit să sacrifice dreapta constănţeană pentru a îşi atinge interesele personale. Acest lucru nu poate şi nu trebuie să fie permis.
 
Identitatea liberală autentică trebuie să se facă din nou auzită în Filiala Constanţa. Principiile şi valorile de dreapta trebuie să primeze în faţă intereselor personale promovate de liderii actuali. Actualul activ de partid tăcut şi resemnat, cu valori autentic liberale, trebuie să revină şi să îşi facă din nou auzită vocea. Doar împreună vom putea reconstrui. Tăcuţi şi resemnaţi vom avea soarta PNŢCD, iar comunitatea locală va fi în continuare sacrificată intereselor comune ale PSD şi conducerii actuale a PNL.
 
Constănţeni, acest partid nu aparţine actualilor conducători. Acest partid vă aparţine dumneavoastră, celor care credeţi şi votaţi dreapta cu certitudinea că aceasta poate şi trebuie să schimbe lucrurile în bine. Este vremea să îl eliberăm din mâinile celor care vor să îl distrugă. Trebuie să luăm cu toţii atitudine şi să ne facem vocea auzită. Vă invit şi pe dumneavoastră să susţineţi procesul de schimbare. Încă nu este prea târziu!
 
Cu consideraţie,
 
Remus Cristy Băisan”, se arată în comunicatul citat.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii