Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:07 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

ro

15 May, 2020 00:00 4726 Marime text

În calitate de parlamentar constănțean și de co-inițiator al legii privind înființărea unui DNA al pădurilor, proiectul care a trecut de Camera Deputaților și este un pas mare către stoparea tăierilor ilegale de păduri din România, Stelian Ion avertizează că au reînceput tăierile în Pădurea Comorova.

“Vorbim despre una dintre cele mai frumoase și valoroase păduri ale Dobrogei. Interesele imobiliare şi complicitățile politicienilor au condus la o situație dramatică pentru acest colț de natură.
În ultimii ani, s-au tăiat mii de metri pătraţi de pădure pentru a face loc betoanelor și a umple buzunarele unor șmecheri.

Le-am trimis un set întrebări ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor și ministrului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri pentru a afla cum s-a ajuns la această situație, cine se face răspunzător și ce măsuri intenționează să întreprindă Guvernul pentru protejarea Pădurii Comorova”, anunță deputatul USR de Constanța.

Parlamentul vrea să știe ce suprafață s-a tăiat din pădurea Comorova în ultimii ani, motivația pentru care s-a luat decizia tăierilor, dacă aceste acțiuni au fost legale precum și ce demersuri au luat cele două ministere pentru protejarea acestei zone verzi din județul Constanța.

Interpelarea poate fi consultată în secțiunea „documente”.



 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii