Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Au inceput verificarile la varianta municipiului (galerie foto)

ro

04 Dec, 2009 00:31 1489 Marime text
chiru.jpgDupă cum anunţam în urmă cu două zile, şeful Inspectoratului Teritorial de Construcţii Constanţa, Gigi Chiru, a început seria controalelor la principalele obiective de investiţii care se construiesc în municipiul şi judeţul de la malul mării.

Directorul ITC, împreună cu inginerul specialist în drumuri şi poduri din cadrul instituţiei, Carmen Ercu, a participat, ieri, la o fază determinantă din lucrările care se efectuează la varianta de ocolire a Constanţei, unde s-a verificat natura stării de fundare, cota săpăturii de la podeţul 17+520 de la Cumpăna.

Lucrările la centura de ocolire a Constanţei au început în luna august a acestui an, iar până în prezent au fost efectuate 15 controale la cinci podeţe şi poduri de la km 0 - 216, km 0 +212, la buclele de la nodul rutier DN3 de la Valu lui Traian, la podul de la km 11+014 din acelaşi nod rutier, dar şi la un sector de drum de 250 de metri de la Cumpăna. În urma verificărilor efectuate s-au constatat o serie de nereguli şi s-a dispus acordarea a trei amenzi. Prima dintre ele a fost de 300 de lei şi a avut ca obiect convocarea nejustificată la o fază determinantă, ce-a de-a doua, de 1.250 lei, pentru neconvocare la faza determinantă iar cea de-a treia, de 1.500 de lei, pentru nerespectarea proiectului de la podul de la km 11+017 peste DN3, la nodul rutier de la Valu lui Traian. După cum ne-a declarat şeful ITC, în cea din urmă zonă a dispus sistarea lucrărilor.

Astăzi şi săptămâna viitoare, şeful ITC, împreună cu echipa sa de specialişti, va continua seria de controale la obiectivele anunţate în urmă cu câteva zile: la reţeaua de eoliene de la Cogealac şi Fântânele, dar şi la terminalul de cereale din Portul Constanţa.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii