Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:48 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ARD riscă să piardă un mandat de deputat Gheorghe Andrei crede că a fost dat la o parte, Chesoi zice că e asul din mâneca PNŢCD

ro

16 Oct, 2012 01:00 2566 Marime text
ard.jpgExistă toate şansele ca Alianţa România Dreaptă (formată din PDL, PNŢCD, Partidul Noua Republică, Partidul Forţa Civică) să înceapă cu stângul campania electorală la Constanţa, campanie ce va debuta pe 9 noiembrie. Liderul PNŢCD, Tudorel Chesoi, avertizează că alianţa va pierde un mandat de deputat dacă partidul său nu va reuşi să se înţeleagă cu Christian Gigi Chiru, preşedintele PDL Constanţa.

Liderul PNŢCD, Tudorel Chesoi, declară că încă sunt negocieri cu preşedintele PDL, Christian Gigi Chiru, afirmând că acesta din urmă nu a respectat protocolul Alianţei România Dreaptă. Chesoi susţine că Gigi Chiru a promovat pe Colegiul 8 candidatura lui Cătălin Anghel fără a realiza un sondaj de opinie prin care să vadă care dintre Cătălin Anghel (varianta Partidului Noua Republică) şi Gheorghe Andrei (varianta PNŢCD) este mai bine văzut de electoratul din acest colegiu. Chesoi a explicat că la această dată există două variante: fie îl vor susţine în alegerile parlamentare pe Gheorghe Andrei care ar urma să candideze în afara alianţei, ca independent, fie vor reuşi să se înţeleagă cu Gigi Chiru şi să primească un Colegiu de municipiu ori cel puţin două posturi în instituţiile deconcentrate după alegeri. Chesoi afirmă că cea de-a doua variantă ar fi cea care ar avantaja alianţa. „Dacă nu ne vom înţelege, alianţa va pierde la Constanţa un mandat de deputat. Gheorghe Andrei în calitate de candidat independent va obţine un număr suficient de voturi astfel încât alianţa să piardă un mandat de deputat", a subliniat liderul PNŢCD.

Chiru: „Îi aştept pe toţi partenerii să facem front comun"

Referitor la afirmaţiile preşedintelui PNŢCD, liderul PDL, Christian Gigi Chiru, a avut de transmis un singur mesaj. „Îi aştept pe toţi partenerii să facem front comun pentru că numai aşa putem fi puternici, când zic parteneri fac referire şi la PNŢCD", a declarat Gigi Chiru.

„Societatea nu mai are nevoie de mine"

Din toată această poveste, fostul deputat Gheorghe Andrei, varianta PNŢCD pentru Colegiul 8, a înţeles că a fost dat la o parte şi că societatea nu mai are nevoie de el deşi susţine că ar fi putut contribui la bunul mers al acesteia. „Colegiul 8 a fost luat în cadrul alianţei de Cătălin Anghel (n.r. liderul Partidului Noua Republică). Preşedintele PNŢCD, d-l Chesoi, a negociat cu reprezentanţii alianţei, ştie el mai bine ce, iar domnul Chiru din câte am înţeles l-a preferat pe Cătălin Anghel", a declarat profesorul. Gheorghe Andrei afirmă că la şedinţa Biroului Permanent al PNŢCD colegii l-a ales pe el pentru fotoliul de deputat ţinându-se cont de faptul că a mai deţinut în trecut această funcţie dar şi că a fost inspector şcolar de matematică şi inspector şcolar general. Profesorul este o personalitate a Constanţei, fiind cunoscut pentru faptul că şi-a dedicat viaţa matematicii, fiind autorul mai multor cărţi de profil. Ca deputat a contribuit la formularea a două proiecte importante: cel al fostei Legi a Învăţământului şi cel privind Statutul Cadrelor Didactice.

chiruchesoi-GheorgheAndreiTudorelChesoi.jpg

„Mediul rural este dominat de PSD"

Deşi s-a pensionat în urmă cu un an şi jumătate, în prezent, dascălul se ocupă de instruirea olimpicilor de la Liceul Internaţional de Informatică.

Dacă i s-ar da şansa să ajungă în Parlament, Gheorghe Andrei afirmă că s-ar implica în iniţierea de proiecte pentru sistemul educaţional şi domeniul agricol. Şi-ar fi dorit să candideze pe Colegiul 8 dar nu a exclus din ecuaţie nici Colegiile 9 şi 10, întrucât acestea se regăsesc toate în mediul urban. „În oraş mă cunoaşte mai multă lume decât în mediul rural care oricum este dominat de PSD", este de părere profesorul Gheorghe Andrei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii