Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aleşii judeţeni liberali interpelează conducerea Consiliului Judeţean „Unde scurgeţi 3 milioane de lei, bani publici, din bugetul judeţului?“

ro

21 Dec, 2018 00:00 1386 Marime text
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa Claudiu Palaz a iniţiat, pentru şedinţa din 19 decembrie, proiectul de hotărâre privind aprobarea asigurării serviciilor de pază şi monitorizare pe anul 2019 la obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa cu Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa.
 
Potrivit proiectului de hotărâre, Direcţia de Pază a Judeţului Constanţa, instituţie subordonată Consiliului Judeţean, a venit în faţa consilierilor cu un preţ fundamentat de 24,37 lei/oră pentru pază umană şi 313 lei/lună pentru fiecare obiectiv. „Preţuri care sunt de două ori mai mari decât cea mai scumpă şi performantă firmă de pază care activează pe raza judeţului Constanţa. Astfel, în timp ce firmele private care investesc în maşini, echipamente, sisteme de ultimă generaţie, pregătirea personalului au un tarif de listă de cel mult 16 lei (care se poate negocia în funcţie de valoarea contractului) pentru pază umană şi 150 lei/lună pentru monitorizare obiectiv, Direcţia Judeţeană de Pază se transformă în instituţie de lux, dar nu pentru angajaţi. Oare pentru cine?
 
Calculat la cele 350.000 de ore de pază umană justificate în contract şi cele 33 de obiective serviciu pază umană permanent şi 14 obiective cu servicii de monitorizare, Direcţia Judeţeană de Pază ar urma să primească din bugetul CJC, pentru anul 2019, aproape 9 milioane de lei. Pentru aceleaşi servicii, cea mai performantă firmă de pază din Constanţa ar fi solicitat doar 6 milioane lei, dar cu siguranţă preţul ar fi putut fi negociat semnificativ”, susţin consilierii judeţeni liberali.
 
Aceştia se întreabă unde se duc cele aproximativ 3 milioane de lei din bugetul judeţului. Iar la această întrebare ar trebui să răspundă în primul rând preşedintele Consiliului Judeţean, Horia Ţuţuianu, care nu a dorit să comenteze prea mult aceste tarife, precizând că „acestea sunt costurile reale şi CJC nu face evaziune”.
 
„Este clar că aceste milioane nu se duc în investiţii, în cofinanţări pentru proiecte europene, nici măcar la primăriile din judeţ care au nevoie disperată de bani. Aţi alocat anul trecut şi anul acesta aproape 1 milion de lei pentru uniformele agenţilor de pază, în condiţiile în care ei sunt aproximativ 150 de angajaţi, iar uniformele se schimbă cel mult o dată la doi ani. Câte mii de euro costă, domnule Ţuţuianu, uniforma unui agent de pază?
 
Interesant este că Primăria Constanţa are pe masă un contract asemănător cu Divizia de Pază (al cărei acţionar este Direcţia Judeţeană de Pază) cu un tarif de 14,8 lei/ora pază umană (pentru 2018 tariful a fost de 13,3 lei), în timp ce RAJDP Constanţa a contractat servicii private de pază la un tarif de 12 lei ora.
 
Domnule Horia Țuţuianu, în urmă cu doi ani, până să vă înscăuneze partidul preşedinte peste judeţ, Consiliul Judeţean Constanţa avea contract cu Direcţia Judeţeană de pază cu un tarif de 9 lei ora. Este scandalos şi dubios modul în care dvs. alegeţi să faceţi nevăzute milioane de lei anual din bugetul judeţului, în condiţiile în care sunt comune întregi, la câţiva kilometri de biroul dvs, care sunt înecate în noroaie”, mai susţin reprezentanţii PNL Constanţa.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii