Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bogdan Huţucă este noul preşedinte al PNL Constanţa (galerie foto+video)

ro

27 Apr, 2017 13:19 9810 Marime text


În scurt timp, va începe conferinţa judeţeană de alegeri care va desemna viitoarea conducere a PNL Constanţa. Conferinţa de alegeri este prezidată de secretarul general al BPN al PNL, Cristian Buşoi, prim vicepreşedintele BPN al PNL, Teodor Atanasiu, vicepreşedintele BPN al PNL, Mihai Voicu, preşedintele în exerciţiu al PNL constanţa, Gheorghe Dragomir, secretarul general al PNL Constanţa, Septimiu Bourceanu şi membrii comisiei de organizare şi desfăşurare a alegerilor: Adrian Manole, Costel Stanca, Marilena Dragnea şi Marius Enescu.


 
Candidaţi pentru funcţia de preşedinte sunt deputatul Bogdan Iulian Huţucă şi consilierul local municipal Mihaela Andrei. În altă ordine de idei, sunt aşteptaţi 700 de delegaţi.

De menţionat că despre acest subiect veţi putea citi pe larg în ediţia de mâine a cotidianului ZIUA de Constanţa. 

UPDATE 7, ora 15.45

În urma numărării voturilor s-a stabilit că au fost 625 valabil exprimate 625 şi 8 au fost anulate. Bogdan Huţucă a obţinut 580 de voturi în timp ce, contracandidata lui, Mihaela Andrei a primit 41 de voturi.                         
UPDATE 6, ora 14.53

În aceste momente, procesul de votare este în plină desfăşurare.

UPDATE 5, ora 14.40

Mihaela Andrei, candidat pentru preşedinţia PNL, a declarat:
 

„Am decis să candidez pentru această funcţie, deoarece nu mi s-a părut corect ca această ştafeta să fie predată. Am văzut o fuziune prin supunere, vechiul PNL a înghiţit fostul PDL. Scopul fuziunii era un partid puternic de dreapta. În 12 ani nu am câştigat niciodată Primăria sau CJC, mai vreţi la fel? Cunosc problemele membrilor PNL, sunt aici din 2003. Candidez pentru că ţin la membrii partidului. Cei care trebuie să decidă soarta şi viitorul preşedinte al partidului sunteţi dumneavoastră. Faceţi să conteze votul dumneavoastră”, a spus Mihaela Andrei. 


A vorbit şi Huţucă, care a precizat următoarele:
 

„Mi-aş di dorit ca echipa de parlamentari să fie mult mai numeroasă. Am convingerea că odată cu finalizarea acestor alegeri, vom face o opoziţie mult mai concretă. Închiderea perioadei de interimat ne obligă la valorificarea oportunităţii de a construi pentru viitor. Sunt membru din 1992, PNL m-a promovat în funcţia din minister, apoi ca prefect. Toate aceste poziţionări mi-au permis să ocup funcţii publice, unde m-am perfecţionat profesional. Toată activitatea mea s-a intersectat cu PNL şi cu oamenii de aici.
 
Până să devin deputat, eram economist, lucram în finanţe, în realitate am fost manager. Nu ştiu dacă am abilităţi de lider politic. Nu deţin toate aceste trăsături, dar compensez prin energie, capacitatea de a media şi a găsi soluţii. Una din misiunile viitoarelor conduceri va fi şi aceea de a identifica noi echipe de conducători. Misiunea noastră este recâştigarea credibilităţii”, a spus Huţucă.

În altă ordine de idei, Buşoi pleacă la Călăraşi.

Se ia pauză pentru vot.

UPDATE 4, ORA 14.01
 
Ultimul discurs al lui Dragomir în calitate de preşedinte, după două mandate din 2005 până în 2017:
 

„12 ani de muncă, de activitate politică au însemnat pentru mine mult, alături de mai multe echipe de colegi. Înainte de a le mulţumi tuturor, vreau să mulţumesc familiei mele, care m-a susţinut... fără ei nu aş fi reuşit să fac faţă acestei munci. Nu a fost simplu să sacrific timpul familiei. A venit ziua astăzi... de aici aparţin cu totul programului de familie. Vreau să mulţumesc presei constănţene, care mi-a fost aproape. Am avut o relaţie corectă, cred şi m-am bucurat de respect. Şi este reciproc. Le doresc să rămână alături de PNL şi de oraşul Constanţa. Mulţumesc colegilor care mi-au fost alături", spune Dragomir.

 
De asemenea, a spus că nu contestă „că au fost în toţi anii colegi care au făcut blat cu PSD, dar nu cu acordul meu şi al conducerii filialei”.   

„Astăzi mă retrag, aşa cum în toamnă am renunţat să mai candidez la parlamentare. Asta nu mă împiedică să rămân lângă echipa PNL şi să sprijin colegii. Dar sfatul şi experienţa le voi oferi partidului. Cu această ocazie, cred că şi ceilalţi colegi care sunt supăraţi acum ar trebui să se întoarcă lângă partid", îşi încheie Dragomir discursul.


UPDATE 3, ora 13.46

În aceste momente, a ajuns şi Atanasiu.

UPDATE 2, ora 13.42

Buşoi gafează în discurs şi le transmite liberalilor constănţeni că viitorul preşedinte, Bogdan Huţucă, trebuie să fie sprijinit de organizaţie... pe buletinul de vot, atenţie încă nu s-a votat, sunt doi candidaţi!

Buşoi declară: „Ce face PSD cu economia asta este la fel de grav cu ceea ce s-a întâmplat în iarnă cu ordonanţa 13. PNL are datoria să facă o opoziţie foarte dură împotriva PSD şi să reconstruiască un parteneriat cu Iohannis, care ar trebui să fie steagul nostru la alegerile din 2019 şi să câştigăm alegerile din 2020!”




UPDATE 1, ora 13.34

Sunt 660 de delegaţi, există cvorum
 
Gheorghe Dragomir a făcut o serie de declaraţii.
 

„Este momentul de predare de ştafetă de o echipă nouă, care va avea capacitatea să facă din filiala noastră o filială performantă", a spus Dragomir.

Cristian Buşoi, secretar general al PNL la nivel naţional, a declarat:
 

„Judeţul Constanţa nu este unul simplu, un judeţ dominat de PSD şi de baronii lui, astfel încât rezultatele de la alegerile locale din 2016 sunt realizări pentru care vă mulţumesc. Astăzi este ziua când Gheorghe Dragomir îşi depune mandatul şi nu va mai candida, îi aduc un cuvânt de recunoştinţă, pentru că de-alungul anilor a fost un luptător pentru judeţ, un parlamentar eficient şi fidel PNL. Chiar dacă nu mai candidează sunt convins că sfaturile lui vor fi preţioase pentru viitoarea conducere. Este foarte important ca PNL să iasă consolidat din aceste alegeri interne şi să rămână unit după congresul din iulie". 


Buşoi mai spune că este nevoie de dezbateri şi mai puţin deo luptă pentru scaune.  
 

„După 2 mai, trebuie sa avem în PNL o dezbatere despre viitorul partidului. PNL nu se poate tăia în două, nu putem separa Cluj de Bucureşti sau Cluj de Constanţa”, a mai spus Cristian Buşoi.



Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Citeşte şi

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii