Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alegerea primarilor în două tururi, eliminarea pensiilor speciale şi desfiinţarea Secţiei speciale, proiectele USR pentru 2020

ro

04 Jan, 2020 00:00 1919 Marime text

Parlamentarii USR au anunţat care sunt proiectele pe care le vor depune şi susţine în 2020. Primul pe lista lor este revenirea la alegerea primarilor în două tururi. Motivaţia: România are nevoie de primari legitimi, votaţi de cât mai mulţi oameni, care să reprezinte cu adevărat interesele comunităţilor locale. Interesele baronilor locali nu mai pot bloca democraţia la nivel local.


Al doilea proiect pentru care USR va milita în 2020 este eliminarea pensiilor speciale.
Un alt obiectiv major anunţat de USR este desfiinţarea Secţiei speciale de anchetare a magistraţilor. Parlamentarii USR susţin că desfiinţarea sa este necesară, lucru susţinut inclusiv de organismele europene ca GRECO şi Comisia de la Veneţia.


De asemenea, reprezentarea corectă a Diasporei în Parlament prin creşterea numărului de parlamentari este o măsură la fel de importantă pentru care USR spune că va milita, în contul în care diaspora a jucat şi joacă un rol absolut vital în dezvoltarea României.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii