Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:42 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Află ce lucrări a finanţat Primăria Cernavodă anul trecut

ro

18 Feb, 2012 02:26 1979 Marime text
05_Cernavoda_Mariana_Mircea_2.jpgÎn timp ce alte localităţi suferă de o subfinanţare cronică, sunt şi autorităţi locale ce au aruncat anul trecut cu banii în stânga şi-n dreapta pentru derularea de investiţii. Peste 7 milioane de lei a vărsat Primăria Cernavodă în conturile a opt agenţi economici.

Deşi „austeritate" este cuvântul de ordine întâlnit în majoritatea localităţilor, la Cernavodă nu pare ca sintagma să se potrivească. Primăria a avut anul trecut bani pentru a aproviziona cantina săracilor şi persoanelor vârstnice, dar şi pentru iluminatul public festiv, pe care l-a pregătit, pentru a fi sigură că nu ratează momentul, cu câteva luni bune înaintea sărbătorilor de iarnă. Autoritatea locală, condusă de Mariana Mircea, a dispus şi de fondurile necesare pentru a extinderea reţelelor secundare de încălzire şi apă caldă menajeră, dar şi pentru alimentarea cu apă potabilă în zona HINOG. Bani au fost şi pentru reabilitarea Centrului Civic şi a străzilor adiacente. În total au fost cheltuiţi 7.206.727 lei. Astfel, SC Ad Power SRL Cernavodă a adjudecat contractul pentru alimentarea cu apă potabilă în zona HINOG (DJ 223) pentru suma de 462.209 lei. Şi SC Alco Clima SRL Cernavodă a primit, în urma unei licitaţii publice, 315.944 lei. Cu banii primiţi, societatea s-a angajat să asigure serviciul de catering pentru Căminul de Persoane Vârstnice şi pentru Serviciul de cantină pentru cantina de ajutor social din oraş. SC ELCOMEX IEA SRL a încasat 120.000 de lei pentru serviciile de „mentenanţă iluminat public ornamental şi iluminat festiv".

SC Pegas Impex şi-a întins aripile către trei proiecte de investiţii

SC Pegas Impex SRL a câştigat, în urma deschiderii ofertelor, nici mai mult, nici mai puţin de trei lucrări de achiziţii. Societatea s-a ocupat de proiectarea şi execuţia Punctului Termic (PT) 25 de la Spital, lucrare pentru care i-a fost plătită suma de 159.544 de lei. Tot pe aripile lui... Pegas a urcat şi suma de 583.717 lei pentru construirea reţelei secundare de încălzire şi apă caldă menajeră de pe străzile Dunării, Crinului, Viitorului, dar şi pentru racordarea blocului 83 Seimeni la PT 17 şi a străzii Mihai Eminescu la PT 2. Afaceristul şi-a întins aripile şi către un alt obiectiv de investiţii. În urma altei licitaţii publice desfăşurate anul trecut, SC Pegas Impex SRL a adjudecat şi lucrarea de realizare a reţelei secundare de încălzire şi apă caldă menajeră pe strada Dacia, pentru realizarea căreia a primit suma de 1.561.377 lei. Doi agenţi economici, respectiv SC Macrotech Business Group SRL Bucureşti şi SC Symmetrica SRL din Suceava, au reabilitat Centrul Civic din zona Primăriei, pentru suma de 3.897.413 lei. În acelaşi proiect au intrat în lucrări de reparaţie stadionul şi străzile adiacente Centrului Civic, şi anume G. Coşbuc, Ovidiu, Mihai Eminescu şi Crişan. De asemenea, pentru achiziţia de carburant auto, autoritatea locală a alocat spre sfârşitul anului suma de 106.521 de lei.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • vicele 18 Feb, 2012 17:28 sa spuna primarita si cati lei sau euro i-au ramas,ca ultima data numai era multumita cu 10 la suta,ci a luat 20 la suta.Dar s-o vedem acum,ca a intrat procuratura si nu vrea sa dea contractele acestora la verificare,deoarece stie ca ajunge la puscarie,inaintea lui Hinsa.Drum bun si la multi ani,impreuna cu Hofner la Poarta-Alba,cioara vanata,ca ne-ai facut orasul de ras.
  • Gherghinita Marius 18 Feb, 2012 10:25 A-ti uitat domnilor de la ziarul Ziua sa amintiti si de casa doamnei primar care se construieste in zona Hinog ,pe banii cui ???.
  • Cernavodeanul 18 Feb, 2012 07:54 Un articol de tot risul! Auzi tu "au reabilitat". Tu ai ajuns la Cernavoda sa vezi cum arata centrul reabilitat?