Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”

ro

23 Apr, 2020 00:00 4278 Marime text

Aplicarea legii și controlul respectării acesteia prin intermediul sistemului judiciar trebuie să funcționeze pe principiile statului de drept chiar și în situații de criză, susține deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

De aceea, spune parlamentarul, Forumul Judecătorilor din România și Inițiativa pentru Justiție sunt îndreptățite să solicite Consiliului Superior al Magistraturii să apere independența sistemului judiciar în raport cu declarațiile recente ale medicilor Raed Arafat și Adrian Streinu-Cercel.

“Acești doi domni și-ar dori ca sistemul judiciar să nu poată interveni în viitor pentru a verifica modul în care s-au făcut achizițiile publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei.
O asemenea abordare este inadmisibilă. De 30 de ani ne chinuim să construim un stat de drept funcțional și tot de 30 de ani, periodic, milioane de români au fost nevoiți să iasă în stradă când acest deziderat a fost amenințat de tot felul de politicieni cu reflexe penale care au încercat să îngenuncheze justiția și să construiască legi potrivite doar propriilor interese.
Un sistem judiciar independent este principiul care stă la temelia statului de drept.

Justiția trebuie lăsată să funcționeze, iar cine a comis infracțiuni, chiar și în perioada stării de urgență, trebuie să răspundă conform legii. Pentru că în fața legii suntem cu toții egali, indiferent de "rangul" pe care îl purtăm”, conchide Stelian Ion.

În secțiunea „foto”, puteți vizualiza un extras din comunicatul Forumul Judecătorilor din România - Inițiativa pentru Justiție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii