Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A venit oferta de preţ pentru caii Poliţiei Călare

ro

10 Jan, 2012 00:00 2136 Marime text
Herghelia Tuluceşti a trimis Consiliului Judeţean Constanţa oferta de preţuri pentru cabalinele ce vor fi achiziţionate pentru Poliţia Călare Rurală.

Potrivit lui Sorin Georgescu, secretarul executiv ATOP, preţul unui cal variază între 6.200 şi 6.300 de lei. De la Tuluceşti vor fi achiziţionaţi 15 armăsari din rasa Gidran, care vor fi castraţi înainte de a fi aduşi la Constanţa. Reprezentantul ATOP a declarat pentru ZIUA de Constanţa că preţul castrării intră în costurile achiziţionării cabalinelor.

Pentru Poliţia Rurală vor fi cumpăraţi 20 de armăsari, 15 de la Tuluceşti şi cinci de la o herghelie din Baia Mare.

Cele nouă posturi de Poliţie Rurală din judeţ vor primi câte doi cai, iar doi vor fi de schimb. Potrivit proiectului de hotărâre CJC, Poliţia Călare Rurală va avea în dotare 20 de cai din rasa Gidran: „Această unitate este înfiinţată pentru combaterea şi stoparea furturilor de animale, a infracţiunilor silvice, a furturilor de cereale şi a altor fapte specifice zonelor rurale şi greu accesibile. Gidranul este o varietate anglo-arabă, de origine ungară, cu roba exclusiv roibă. Bazele formării rasei s-au pus în Herghelia de stat Mezohegyes din Ungaria. În anul 1816 a fost importat armăsarul de rasă pursânge arab de origine deşertică, numit Siglavy Gidran. Gidranul este calul din dotarea cavaleriei uşoare a armatei austro-ungare".

Poliţia Călare va avea şi un escadron de Poliţie Estivală. Pentru aceasta vor fi achiziţionaţi din Olanda 25 de armăsari din rasa Belgian Warmblood. La sfârşitul lunii ianuarie sau la începutul lui februarie, o delegaţie a CJC şi ATOP va face o deplasare la Amsterdam pentru a semna un parteneriat cu conducerea Poliţiei Călare din Olanda.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii