Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:47 22 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A început numărătoarea inversă Dumitru Bocai - „Am demarat asfaltarea primelor străzi" (galerie foto)

ro

02 Jun, 2012 02:23 1116 Marime text
Ovidiu_asflatare.jpgPrimarul Dumitru Bocai a anunţat că lucrările de reabilitare a străzilor din oraş sunt în plină desfăşurare.

Ieri a început asfaltarea primelor tronsoane. De asemenea, lucrările pe strada Zefirului au fost finalizate, aceasta fiind prima din cele 37 de străzi a căror asfaltare a fost deja finalizată. Primarul Dumitru Bocai a precizat că utilajele vor interveni începând de astăzi pe celelalte străzi. Amintim că lucrarea este una complexă, care prevede modernizarea a 37 de străzi din oraş prin asfaltarea lor, dar şi prin amenajarea de borduri şi trotuare pietonale, dar şi realizarea de canale pentru preluarea apei pluviale. Investiţia se ridică la suma de 2 milioane de euro fără TVA şi este finanţată din fonduri europene. Atragerea proiectului european este meritul primarul în funcţie, Dumitru Bocai. Potrivit primarului, se lucrează de un an şi jumătate la acest proiect important, aflat acum în implementare. Odată finalizată investiţia, adică peste aproximativ un an de zile, cetăţenii vor circula în oraş cu viteza legală aprobată pe orice tronson fără nicio problemă, întrucât toate străzile vor fi asfaltate.

37 de tronsoane vor fi modernizate

Potrivit şefului autorităţii locale modernizarea infrastructurii de transport şi creşterea gradului de accesibilitate a oraşului Ovidiu se face prin intervenţia pe următoarele 37 de străzi: Pajiştei (tronsoanele 1 şi 2), Cireşului (tronsonul 1), Fulgerului, Zefirului (tronsoanele I şi II), Delfinului, Mugurel, Egretei, Rândunicii, Lăstunului, Păunului, Vulturului, Cireşului, Amurgului, Arţarului, Teiului, Primăriei, Izvorului, Luminişului, Viorelelor, Insulei, Revoluţiei, Nicolae Iorga, Salcâmilor, Crinului, Poştei (tronsoanele 1 şi 2), Amurgului (tronson 2), Căminului, Primăverii, Albinelor, Cişmelei, Frunzelor, Talazului şi aleile Fundătura Geamiei şi Geamiei. Odată finalizată această lucrare, oraşul Ovidiu va avea asfaltate toate străzile din localitate, mai puţin cele aferente cartierului de vile de pe malul lacului, care sunt cuprinse în alt proiect. Bocai a precizat că străzile din cartierul de vile şi din satele Poiana şi Culmea vor fi reabilitate cu bani de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Proiectul MDTR în valoare de 6.000.0000 de euro este prins în Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii (PNDI) şi prevede asfaltarea a 18 kilometri de drum.

Banii de la bugetul local direcţionaţi tot către asfaltări

Atragerea fondurilor europene reprezintă un câştig important pentru oraşul Ovidiu. Pentru că a reuşit să aducă în oraş fonduri europene pentru modernizarea drumurilor, primarul Dumitru Bocai şi-a permis ca în această perioadă să direcţioneze banii de la bugetul local către satele Poiana şi Culmea şi către cartierul de vile din Ovidiu. În cele trei zone se efectuează la această dată lucrări de reparaţii şi asfaltare a tramei stradale, fiind investită în acest sens de la bugetul local suma de 1.000.000 de lei. Ca atare, cu bani de la bugetul local şi cu bani de la UE, oraşul Ovidiu şi cele două sate limitrofe vor fi asfaltate, iar circulaţia se va desfăşura în condiţii optime.

Ti-a placut articolul?

Comentarii